Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Savaşımız ile sadece Trakya ve Anadolu kurtarılmadı.
Osmanlı İmparatorluğu'nun kapitülasyonlarla denizlerimizde yabancı ülke gemilerine tanıdığı ayrıcalığın, 1923 yılında Lozan Barış Antlaşmasıyla yürürlükten kaldırılmasından sonra, 1 Temmuz 1926 yılında çıkarılan yasa ile " Türkiye limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır" hükmü ile Mavi Vatanımız denizlerimizde bağımsızlığına kavuşmuş oldu.
Trakya ve Anadolu kara topraklarımız, denizlerimiz (Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz) ile de kucaklaştı.
Mavi Vatanımız olan denizlerimizi hem ülke savunması hem de ekonomik kaynak olarak kullanmak durumundayız.
Deniz ülkesi olan Türkiye artık denizci ülke olmak zorundadır.
Günümüzde denizlerin önemi tartışılmaz bir gerçekliktir. Ülkemizin kıta sahanlığı içindeki başta doğal kaynaklar olmak üzere tüm hakları her türlü müdahaleye karşı korunmalıdır.
Bu tür girişimleri önlemek için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere genel savunma ve müdahale yeteneğimiz güçlendirilmelidir.
Günümüzde denizcilikle ilgili 40'tan fazla kanun, 18 tüzük ve 100'den fazla yönetmelik bulunmaktadır.
Değişik Bakanlıkların bünyesinde sürdürülen denizcilik faaliyetleri, iktidarımızda partimizin üretim devrimi programında yer alan DENİZCİLİK BAKANLIĞI eli ile yürütülecektir.
Ülkemizde, Denizcilik Bakanlığı mutlaka kurulmalıdır!..
"Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu;
Dünya Denizciliğinin altın isimleri, Piri Reis, Barbaros Hayrettin Paşa, Turgut Reis, Murat Reis, Uluç (Kılıç) Ali Reis başta olmak üzere sayısız adsız denizci kahramanlarımızın, Çanakkale Deniz Savaşlarında kaybettiğimiz tüm denizcilerimizin ve Komutanları Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ruhları şad olsun!
Yalçın ARSLAN
VATAN PARTİSİ
Kocaeli İl Başkanı