Özdilek

Kültür/Sanat

DERİNCE BELEDİYESİNDEN MUHTEŞEM 30 AĞUSTOS ZAFERİ KUTLAMASI

Derince Belediye başkanı Av. Sertif Gökçe 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yıl kutlamaları nedeni ile Cumhuriyet coşkusunu Derince’ lilere doya doya yaşattı

1 Eylül 2024 Saat: 16:20
DERİNCE BELEDİYESİNDEN MUHTEŞEM 30 AĞUSTOS ZAFERİ KUTLAMASI
DERİNCE BELEDİYESİNDEN MUHTEŞEM 30 AĞUSTOS ZAFERİ KUTLAMASI

DERİNCE BELEDİYESİNDEN MUHTEŞEM 30 AĞUSTOS ZAFERİ KUTLAMASI

Derince Belediye başkanı Av. Sertif Gökçe 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yıl kutlamaları nedeni ile Cumhuriyet coşkusunu Derince’ lilere doya doya yaşattı. Derince’li vatandaşlar bu güzel etkinlikten oldukça memnun kaldılar. Sokakların Atatürk Posterleri ve Türk Bayraklarıyla donatılması yıllar sonra Derince’de Zafer Bayramının böylesine bir coşkulu kutlanması ve 2 gün sürmesi kortej yürüyüşü, iki gün konser etkinliği ile devam etmesi Derince’de değişimin en güzelini yaşadığının belirgin bir örneği olduğu ortaya çıktı. Derince’de 30 yıl sonra Sosyal Demokrat bir Belediye Başkanının seçilmesi ve Sosyal Belediyecilik, Halkçı bir Belediye Başkanlığının Derince ve Kocaeli için örnek belediyecilik olarak belirlenmesinde etken olacak gibi görünmektedir. Av. Sertif Gökçe Derinceye yeni bir soluk yeni bir duruş, Heyecan ve Halkçı Halkın Belediyesi olma yolunda önemli adımları atıldığının örneğidir. Derince’yi Sanat, kültür ve Spor kenti yapacaktır. Derince’de Av. Sertif Gökçe ile her şey Derince için Derince halkı için güzel günler yakın gibi görünmektedir.

 

Derince’de Kurtalan’dan Muhteşem Sahne

Derince Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği etkinliklerle ilçede coşkuyu doruğa çıkardı. İki gün süren etkinliklerin ilk gününde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ve sanatçı Zehra’nın konseri, Derince’lilere bayram heyecanını yaşattı. Etkinliklerin ikinci gününde ise Kurtalan Ekspres grubu sahne alarak vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

    

Kortej Yürüyüşü ve Zehra Konseri

Derince Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, ilçe halkına unutamayacağı anılarla dolu iki gün sundu. Hem kortej yürüyüşü hem de iki muhteşem konser, bayram coşkusunu tüm ilçeye yaydı. Kutlamalar, 30 Ağustos’ta gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe yüzlerce vatandaş katıldı. Kortej boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, marşlar eşliğinde Zafer Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Kortejin ardından sanatçı Zehra, Derince halkıyla buluştu. Zehra, sevilen şarkılarını seslendirerek izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konserde, vatandaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

    

İkinci Gün Kurtalan Ekspres Konseri

Kutlamaların ikinci gününde ise müzikseverler Kurtalan Ekspres grubunun konseriyle buluştu. Kurtalan Ekspres, yıllara meydan okuyan şarkılarıyla sahne aldı ve Derince’yi adeta coşturdu. Grubun performansı, genç yaşlı her kesimden izleyiciyi büyüledi. Kurtalan Ekspres konserine katılım oldukça yoğundu. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ve eşi Av. Sibel Gökçe, CHP Derince İlçe Başkanı Taşkın Çağatay Yamen,CHP Derince Kadın Kolları Başkanı Av. Kübra Akkurt, CHP Derince Gençlik Kollar Başkanı Mert Duman ve yönetimi, Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Nuri Paşa ve Mehmet Turan, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile konser alanında yerlerini aldılar.

  

Gençleri Sahne Önüne Davet Ettiler

Kurtalan Ekspres sanatçıları gençlerle sahne arasının uzak olması nedeni ile gençleri hep birlikte bu güzel heyecana ortak olmak için sahnenin yanına davet ettiler. Belediye ekipleri aradaki bariyerleri kaldırarak gençleri sahnenin önüne gelmelerini sağladılar gençlerle birlikte doyasıya coşkuyla şarkıları hep bir ağızdan seslendirdiler. Gençler güzel eserlerle hep birlikte eşlik ederek coşkuyu heyecanı yılların özlemini birlikte yaşadılar.

   

 Yağmur Altında Hep bir ağızdan 10. Yıl marşı

Sahne önünde sanatçılara eşlik eden gençler şiddetli yağan yağmura rağmen konser alanını terk etmediler ve hep bir ağızdan Mustafa Kemalin Askerleriyiz sloganı attılar bunlara sanatçılar ve derince gösteri merkezini hınca hınç dolduran vatandaşlarda eşlik ettiler. Daha sonra Kurtalan Ekspres sanatçıları Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’yi sahneye davet ettiler sahnede Başkan Gökçe ile birlikte 10.Yıl marşını tün izleyiciler coşkuyla eşlik ederek söylediler.  Başkan gökçe sanatçılara eşi Av. Sibel Gökçe ile birlikte çiçek taktim ettiler. Son olarak grup sanatçılara İzmir Marşı ile konsere son verdiler. Kurtalan ekspres sanatçıları böylesine önemli günde 30 Ağustos Zafer Bayramında güzel bir organizasyonla güzel şölen düzenleyen Başkan Gökçe’ye ve Kültür müdürü Ebru Yalnız ve ekibine teşekkür ettiler.

   

Derince’de Zafer Coşkusu

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, konserde yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, Derince halkının yoğun ilgisinden dolayı teşekkür etti. Gökçe, “En büyük bayramımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum. İlk gün kortej yürüyüşünün ardından sanatçı Zehra hanımın sahne aldığı konserde sizlerle buluşmuştuk. Bugün de Kurtalan Ekspres grubunun eşliğinde sizlerle birlikte çok güzel bir akşam yaşadık. Bu muhteşem ilginizden dolayı siz kıymetli halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat