Özdilek

Güncel

Derince CHP'den Basın Açıklaması

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Eğitim ve öğretimdeki sorunlar son yıllarda artarak devam etmektedir, özellikle üniversitelerimizdeki sorunlar çığ gibi büyümektedir.

Öğrenciler her fırsatta yaşadıkları sorun ve sıkıntıları çeşitli eylemlerle yetkili makamlara ve iktidarlara duyurmaya çalışmaktadır.

 Öğrencilerin yaptığı eylemler bazen kastı aşan bir hal alıyor gibi görünse de bunun sebebi taleplerini çözme makamında olan yetkililerin ilgisiz, duyarsız ve kendilerini yok sayan bir anlayışa sahip olmalarından kaynaklanmaktadır.

Tüm demokrasilerde olduğu gibi öğrencilerin talep ve isteklerini savunmak için oluşturdukları öğrenci birliklerine yasadışı örgüt muamelesi yapılması kabul edilemez.

AKP hükümetinin yetkililerinin bu anlama gelen açıklamalar yapması demokrasi ve hak arama hürriyetine bakış açılarını ortaya koymaktadır.

 Anayasımız, yasalarımız ve TBMM’nin onayladığı uluslararası sözleşmelerin uygulanmasında AKP hükümetinin bakış açısını şu şekilde ifade edebiliriz,

 ‘’ÇIKARTILAN YASALAR VE ONAYLANAN ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERİ SÖYLE AMA İŞİNE GELDİĞİ GİBİ UYGULA’’bu AKP’nin yöntemi haline gelmiştir.

  ÜLKEMİZ DEMOKRASİ İÇİNDE KALARAK ANAYASA, YASA VE ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERİN KENDİLERİNE VERDİĞİ HAKLARIN İKTİDARLAR TARAFINDAN GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR ORTAMI İSTEMEKTEDİR VE HAKKIDIR.

 Aslında üniversite öğrencileri ne istemektedir,

Ekonomik sorunlarının çözümünü,

Harç sorununun çözümünü,

Ulaşım sorununun çözümünü,

Yurt ve kalacak yer sorununun çözümünü,

Daha demokratik bir üniversite,

YÖK’ün kaldırılması,

Bu ve buna benzer sorunlarını ifade etmeye çalışan ülkemizin sorunlarına duyarsız kalmayan gençlerimizi önce dinlemeliyiz, daha sonra anlamak için samimi bir çaba göstermeliyiz, sorumlu ve yetkili bulunan herkes sorunların çözümüne katkı vermeliyiz.

Şimdi sorunların çözümü noktasında yetkili olan AKP hükümeti vardır,öğrencilerimizi yasadışı örgüt mensubu ilan etmek yerine anlamaya çalışmalı,dinlemeli ve çözüm üretmelidir.

ŞİDDET BİR ÇÖZÜM ARACI DEĞİLDİR.‘’EĞİTİM HAKKI ANAYASAL BİR HAKTIR’’ İKTİDARLARDA VATANDAŞLARININ BU HAKKINI KULLANIMINDA KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLMALIDIR.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat