Özdilek

Spor

Derince’de 23 Nisan Coşkusu Sahalara Taştı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu bu yıl yalnızca tören alanlarında değil, yeşil sahalarda da yankı buldu.

22 Nisan 2025 Saat: 19:05
Derince’de 23 Nisan Coşkusu Sahalara Taştı
Derince’de 23 Nisan Coşkusu Sahalara Taştı

Haber: Özgen Sarıkaya/Net Medya Grup-İGFA

ŞAMPİYON ALPARSLAN ORTAOKULU, KAZANAN GELECEĞİMİZ

Derince Belediyesi, Sosyal Belediyecilik Anlayışını Çocukların Yüzündeki Tebessüme Dönüştürdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu bu yıl yalnızca tören alanlarında değil, yeşil sahalarda da yankı buldu. Derince Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen ve 18 takımının kıyasıya mücadele ettiği futbol turnuvası, final maçlarıyla sona erdi.

Yaklaşık bir ay süren organizasyon hem sporun birleştirici gücünü hem de çocuklara verilen değerin somut örneklerinden biri oldu. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, bu tür etkinliklerle sadece çocuklara değil, aynı zamanda eğitime ve toplumsal dayanışmaya yapılan katkının da önemine dikkat çekti. 

Gökçe: "Çocuklarımızın gözündeki ışık, en büyük kazancımızdır"

 

18 TAKIMIN KATILIMIYLA

18 takımın mücadelesine sahne olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası'nda yaşanan büyük heyecan sona erdi. Derince Belediyesi ve Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği futbol turnuvası yaklaşık bir ay boyunca devam etti. Derince Belediye Spor Tesisleri’nde gerçekleşen turnuvanın final mücadeleleri ise nefesleri kesti. Derince KaymakamıMustafa Demirelli ve Derince Belediye BaşkanıAv. Sertif Gökçe başta olmak üzere ilçe protokolünün yoğun ilgi gösterdiği turnuvanın finallerini CHP Derince İlçe BaşkanıAv. Orkun Utkubaş, Derince Belediye Başkan YardımcısıTaner Elyıldırım, Derince Milli Eğitim MüdürüAyhan Erin, Derince Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, meclis üyeleri, muhtarlar, eğitim camiasının temsilcileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ile spor severler ilgiyle takip etti. Turnuvanın son gününde ilk olarak Fatih Ortaokulu ile Sırrıpaşa Ortaokulu takımları arasında üçüncülük müsabakası oynandı.

ALPARSLAN ORTAOKULU ŞAMPİYON

Rakibini 4-0’lık skorla mağlup eden Fatih Ortaokulu bu zorlu organizasyonu üçüncü olarak tamamlarken

 

Sırrıpaşa Ortaokulu ise dördüncülüğü elde etti.

 

Üçüncülük maçının ardından organizasyonda final heyecanı yaşandı. Alparslan Ortaokulu ile Dumlupınar Ortaokulu takımlarını karşı karşıya getiren mücadeleyi 3-0’lık skorla kazanan Alparslan Ortaokulu, şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Dumlupınar ise zorlu mücadelenin ardından turnuvanın ikincisi oldu.

 

18 takımın katılımıyla düzenlenen turnuvada en centilmen takım ödülünü 15. Kolordu Ortaokulu elde ederken,

 

en golcü oyuncu Çınarlı Ortaokulu’ndan Alperen Yağız Kuşçu (15 gol) ve en iyi kaleci Alparslan Ortaokulu’ndan Mustafa Kellerbaşı oldu.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN SAHADAKİ YÜZÜ

Organizasyon sonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Gökçe, “Bugün burada sadece bir şampiyonluk kutlamıyoruz; birlikte olmanın, paylaşmanın ve çocuklarımızın gelişimine katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızın temelinde bu tür projeler yer alıyor. Çocuklarımızın gözündeki mutluluk, bizim en büyük ödülümüz” diyerek organizasyona emek veren herkese teşekkür etti.

GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA ETMENİN ADIMLARI SAHADA ATILDI

23 Nisan’ın ruhuna uygun şekilde çocuklara armağan edilen bu organizasyon, yerel yönetimin eğitim, spor ve gençlik alanındaki etkin rolünü bir kez daha gösterdi. Başkan Av. Sertif Gökçe'nin öncülüğünde Derince Belediyesi, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirme yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

 

 

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat