Özdilek

Sağlık

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Merkezi Hizmete Girdi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde faaliyete geçen ve her türlü kan ve kan ürünlerinin hazırlanacağı, en son teknoloji ile donatılmış Kan Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından ilk kanı Başhekim Doç. Dr. Zekeriya İlçe, hastane müdür yardımcısı Levent Biçer ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü satın alma görevlisi Adem Macit verdi.

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde intaniye ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Dr. Çiçek Güven’in sorumluluğunda oluşturulan Bölge Kan Merkezi 7 personel ile hizmete girdi. Kan Merkezi, hastanede tedavi gören hastalara ve diğer hastanelerde kan ve kan ürünlerine ihtiyaç duyan hastalara hizmet verecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Zekeriya İlçe şunları kaydetti: “Hastanemizde özellikli ameliyat sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu da kan ve kan ürünlerini olan ihtiyacı her geçen gün arttırmaktadır. 2010 yılında hastanemizde kullanılan kan ve kan ürünleri sayısı yaklaşık 10 bin adetti. Bu kanların temini şuana kadar kan ve kan ürünleri Kızılay Kan Merkezi ve bünyesinde kan merkezi bulunan diğer hastanelerden karşılanmaktaydı. Bu durum hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarımızı sıkıntıya sokmakta idi. Açılan merkezimiz ile hastanemiz ve ilimizin konu ile ilgili sıkıntılarına çözüm konusunda ciddi katkılarımız olacaktır. Kan merkezimizde olduğu gibi ilimizin ve bölgemizin sorunlarına katkıda bulunmak amacı ile yatırımlarımız devam edecektir” dedi.

Kan merkezinin açılması için gerekli hazırlıkların yapılması ve cihazların alımı konusunda özverili katkıları konusunda sağlık müdür yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu, hastane müdür yardımcısı Levent Biçer ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü satın alma görevlisi Adem Macit’e teşekkür etti.

Başhekim İlçe, yaptığı açıklamanın ardından hastane müdür yardımcısı Levent Biçer ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü satın alma görevlisi Adem Macit ile birlikte, ilk kan bağışı yapan kişiler oldular.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat