Özdilek

Güncel

Derince Hastanesi’nde Nükleer Tıp Merkezi

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hasan Aydınlık, Derince Eğitim ve Araştırma hastanesinde ilimizdeki sağlık yatırımları ile ilgili geniş kapsamlı açıklamalar yaptı. Ayrıca, hastane bünyesinde kurulan Nükleer Tıp Merk

9 Ekim 2013 Saat: 00:11
Derince Hastanesi’nde Nükleer Tıp Merkezi
Derince Hastanesi’nde Nükleer Tıp Merkezi

Dr.Hasan Aydınlık’ın düzenlediği basın toplantısına  Kamu Hastaneleri Birliği  Tıbbi Hastalıklar Başkanı Dr.Hasan Dinelek, Hastane yöneticisi  Dr.Ramazan Kocaaslan, Derince Hastanesi Başhekimi Dr.Soner Şahin de katıldılar.

700 BİN Tl’YA KURULDU

derince Hastanesinin zemin katında kurulan ve dün resmi açılışı yapılan Nükleer Tıp ünitesi,  2 uzman doktor,  2 teknisyen, 1 hemşire, 1 sekreter, 1 temizlik personeli ile hizmet verecek.  Bu birim için alınan cihazlara yaklaşık 700 bin TL ödendi.  Dr.Aydınlık derince Hastanesi’ne alınan Nükleer Tıp cihazının, Türkiye’deki 7 cihazdan biri olduğunu söyledi.  Dr.Şebnem Duygulu ve Dr.Elif Acar’ın görev yapacağı birimde  günde ortalama 50 hastaya tedavi hizmeti verilebiliyor.

SURİYE VE LİBYA’DAN HASTA GELİYOR

Kocaeli kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hasan Aydınlık, ilimizdeki sağlık yatırımlarının birinci hedefinin, il dışına hasta gidişine gerek kalmamasını sağlamak olduğunu anlattı. Dr.Aydınlık şunları söyledi:

“-  Günümüzde herhangi bir nedenle il dışına giden 1 hastaya karşılık, il dışından bize 6 hasta geliyor.  Son dönemlerde ilimizdeki sağlık kurumlarına Suriye ve Libya’dan da hastalar gelmektedir. Sağlık alanında son 10 yılda Kocaeli’de çok önemli gelişmeler elde edilmiştir. İlimizde  9 kamu hastanesi, 4 ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bulunuyor.  2002’de  334 olan uzman hekim sayısı, 2013’de  661’e yükseldi.  2006 yılında  26 yoğğun bakım yatağı vardı. Bugün 182  yoğun bakım yatağı bulunuyor.”

YENİ HASTANENİN HAZIRLIKLARI

Dr. Hasan Aydınlık, ilimizde sağlık alanlarının toplam büyüklüğünün 180 bin metrekareden  281 bin metrekareye çıktığını da belirterek, şunları söyledi:

“- Cephanelikte yapılacak 1180 yataklı Kocaeli Entegre Sağlık Kampusünün temeli 1.5 ay içinde atılacak. Hastane alanı, Umuttepe’den büyük olacak. 1 milyar TL’ye malolacak hastane,  son durak hastanesi olacak, buradan başka hiçbir yere sevk yapılmayacak. “

KOCAELİ DEVLET YENİLENİYOR

Kocaeli kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Aydınlık, yenilenecek Kocaeli Devlet Hastanesi ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:

“- Kocaeli Devlet Hastanesi yeni binasının ihalesi 7 Kasım’da yapılacak. 42 dönümlük alanda  200 yataklı yeni hastane binası inşa edilecek.Onkoloji Hastanesi binası dışında Kocaeli Devlet Hastanesi’nin bütün mevcut binaları yıkılacak. Cephanelik’teki hastane hiszmete girdikten sonra  Kocaeli Devlet Hastanesi’nin onkoloji  ağırlıklı hizmet vermesi düşünülüyor.Yeni hastane binasında 1000 metrekare büyüklüğünde Acil Servis bulunacak.  Gölcük’te yeni hastane binası için yılsonuna kadar  ihaleye çıkılacak. Gölcük’te  Belediye Binası karşısında D-130 karayolu üzerinde  Diş Hastanesi açılacak. “

Dr.Aydınlık, Derince Asker Hastanesi’nin yerinde  ev ortamı konseptinde  refakatçilerin de uzun süre kalabileceği  türden  Rehabilatasyon merkezi yapılmasını, Genel Sekreterlik ve Diş Hastanesi’nin de bu bölgede bulunmasını planladıklarını anlattı.  Aydınlık, yeni yapılacak Kocaeli devlet Hastanesi’nde 20,  Darıca Hastanesi’nde 16 yeni yoğun bakım ünitesi bulanacağını da söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat