Siyaset

Derince Kent Konseyi’nde Akpınar Dönemi Başladı

Katılımcı bir yönetim anlayışıyla ilçeye katkı sunacak olan Derince Kent Konseyi’nin hafta sonu gerçekleşen genel kurulunda başkanlığa Erhan Akpınar seçildi

9 Ekim 2024 Saat: 01:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 0 kez okunmuştur

Derince Kent Konseyi’nde Akpınar Dönemi Başladı
Derince Kent Konseyi’nde Akpınar Dönemi Başladı

Derince Kent Konseyi’nde Akpınar Dönemi Başladı

Katılımcı bir yönetim anlayışıyla ilçeye katkı sunacak olan Derince Kent Konseyi’nin hafta sonu gerçekleşen genel kurulunda başkanlığa Erhan Akpınar seçildi.

                      

 Net Ajans-İGFA/ Özgen Sarıkaya

DİVAN HEYETİ BELİRLENDİ

Derince Kent Konseyi 5. Genel Kurulu Pazar günü Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongre süreci ile tamamlandı. Kent Konseyi üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleşen genel kurul yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan heyetinin seçilmesi ile devam eden genel kurulda divan başkanlığına Hasan Malo, üyeliklere ise İsa Akçay ve Erol Küçük getirildi. Protokol konuşmaları ile devam eden genel kurulda Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe bir konuşma yaptı.

 

BAŞKAN GÖKÇE’DEN MESAJLAR

Kocaeli Baro Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Kent Konseylerinin kuruluşunda aktif rol aldığını belirten Başkan Gökçe, “Kent Konseyleri herkesin, her kesimin, her siyasi görüşün içinde yer aldığı bütün sivil toplum örgütlerinin, bütün renklerin içinde olduğu bir kurum. Belediyeler ve yöneticilerin Kent Konseyleri’ne değer verip, kulak astığı taktirde çok güzel projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Çünkü Kent Konseyleri bütün dünyada özellikle Avrupa’da sivil toplumun gücünü gösterir. Demokrasi sadece beş yılda bir yapılan sandık demokrasisi değildir. Bir ülkenin demokratik olduğunu gösteren en önemli unsur sivil toplumun gücüdür” dedi.

 

STK Vurgusu

Kent Konseylerinin çalışmalarını önemsediklerini belirten Başkan Gökçe, “Biz seçildiğimiz günden beri sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yapıyoruz. Bakın yakın zamanda derneklerimizle birlikte Taşköprü Hasat Sonu Festivali’ni yaptık. Halkımız bugüne kadarki en iyi festivallerden biri olduğunu söylüyor. Bunun sebebi sadece biz değiliz o bölgedeki sivil toplum. O bölgedeki derneklerin organizasyona çok ciddi katkısı oldu. Hem maddi hem manevi olarak derneklerimizi işin içine kattık. Festivalimizin başarıya ulaşmasında derneklerimizin ve köy muhtarlarımızın çok büyük katkısı olduğuna bizzat şahit oldum” diyerek sözlerini sürdürdü.

  

HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Başkan Gökçe konuşmasının devamında, “Ben bundan sonraki süreçte de sivil toplumun gücüne hep inanacağım. Onları yanda bir aktör olarak değil doğrudan işin içine olan, taşın altına elini koyan kurumlar olarak görüyoruz. Çünkü işi sahiplenmek için emek sarf etmek lazım. Maddi manevi o işin içinde olmak lazım. Kent Konseyi’nin Derince’de çok iyi işler yapacağına canı gönülden inanıyorum. Ben yüzde yüz demokrasiye ve sivil topluma inanmış, sivil toplumun içinden gelmiş biriyim. Derince Kent Konseyi’nin Kocaeli’nin en iyi çalışan Kent Konseyi olacağına inanıyorum. Derince’nin sorunlarına hep birlikte çözüm üreteceğiz. Sorunları yaşayan halk bilir, içinde halkın olmadığı hiçbir çözüm kalıcı olmaz. Kent konseyi bu eksiği giderecek. Buradan çıkacak olan iradeye saygı duyacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

     

BAŞKANLIK İÇİN İKİ ADAY YARIŞTI

Başkan Gökçe’nin ardından başkan adayları Erhan Akpınar ve Erkan Örs birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı. Sonrasında yapılan oylama sonucu ilk turda Erhan Akpınar 79 oy alırken, Erkan Örs 46 oyda kaldı. İlk turun ardından Erkan Örs’ün adaylıktan çekilmesinin ardından Erhan Akpınar, Derince Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi. Yine yönetim kurulu listesini belirleyecek olan oylamada ise Erhan Akpınar’ın yönetim listesi 72, Erkan Örs’ün yönetim kurulu listesi ise 44 oy aldı. Erhan Akpınar’ın kazanan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Hülya Yıldırım, Elif Sinem Arıkan, Nihal Samsum Çetin, Melahat Aktaç, Nihal Yılmaz, Ayhan Ekinci, Bülent Kabaloğlu, Murat Zorlu Sönmez ve Yaşar Baş oldu.

 

 

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat