Özdilek

Kültür/Sanat

Derince Köy Görünümünden Sanat Kentine Dönüşüyor

Türk tiyatro tarihinin başyapıtlarından, usta kalem Haldun Taner'in yazdığı "Keşanlı Ali Destanı" Derince Gösteri Merkezi’nde sahne aldı.

22 Haziran 2024 Saat: 18:39
Derince Köy Görünümünden Sanat Kentine Dönüşüyor
Derince Köy Görünümünden Sanat Kentine Dönüşüyor

Derince Köy Görünümünden Sanat Kentine Dönüşüyor

Türk tiyatro tarihinin başyapıtlarından, usta kalem Haldun Taner'in yazdığı "Keşanlı Ali Destanı" Derince Gösteri Merkezi’nde sahne aldı.

NHA/ Özgen Sarıkaya

 31 Mart Yerel seçimleri sonrası 1 Nisan sabahından itibaren Derince’ nin kaderini değiştirmek için kolları sıvayan Başkan Gökçe, Derince ilçesini Kültür Sanat şehri yapmak için çaba gösteriyor. Tasarruf Tedbirleriyle CHP’li Belediyelerin elini kolunu bağlayan İktidar, başarısız olmaları için tüm zorlukları gösteriyor. Buna karşın Kocaeli’nde 3 Belediyeye sahip olan CHP Yerel Yönetimlerde başarı elde ederek olası bir erken seçim veya 2028 yılındaki Genel seçimlerde İktidar olmak Yerel Yönetimlerde Sosyal Demokrat Belediyeciliği hayata geçirmekten geçtiğinin bilincindedir.

İlimizde 3 CHP’li Belediye Başkanı İktidarın Tasarruf Tedbirlerine rağmen Halkın yararına olan her şeyi yapmak için her türlü zorluğu göğüslemeye çalışıyorlar. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet kendini ispatlamış yaptığı güzel taktir toplayan hizmetleriyle yeniden ezici üstünlükle Başkanlığa seçildi. Çiçeği burnunda Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe Belediyeyi devraldığında Kurumsal bir yapıdan uzak Aile şirketi gibi ahbap çavuş ilişkileriyle yönetilen bir Belediye devraldığında, Derince Otel konumunda ve Köyden bir farkı yoktu. Sahili olan Sanayi kuruluşlarının, limanının olduğu bir ilçe düşünün; ama köy görünümünde idi. Harikalar sahili gibi bir yerinin olması ve Gösteri merkezinin bulunmasına rağmen atıl bir vaziyette duruyordu. Kültür ve Turizm kenti olması gereken bir İlçe ama maalesef bunlardan uzak bir ilçe konumunda idi. Göreve gelir gelmez onca borç batağının içinde olmasına rağmen halka hizmetten tasarruf etmeyen Başkan Gökçe tasarrufu belediye harcamalarından, şatafattan, yandaşa peşkeşten ve çiftlik olarak kullanılmasının önüne geçerek buralarda kısıtlama yaptı. Bunun için halka hizmet ve kültür sanata önem vererek Halk yararına işler yapmaya başladı. İnanıyoruz ki kültür Sanat Şehri olmasının yanında yakında Turizm kenti olma unvanını hayata geçirecektir. Bu kapsamda dün Derince halkı için Sanatın kenti olma yolunda attığı adımlardan birisi olan Keşanlı Ali Destanı adlı Tiyatro oyunu Derince Gösteri merkezinde ücretsiz vatandaşlara sunuldu.

Keşanlı Ali DestanıBüyük Beğeni Topladı

Tiyatronun Başyapıtlarından

Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem veren Derince Belediyesi, bu kez Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün çok önemli bir eserini ilçe halkı ile buluşturdu. Tiyatro tarihinin başyapıtları arasında yer alan Keşanlı Ali Destanı’nın Derince halkıyla buluştuğu eşsiz tiyatro oyununa büyük ilgi vardı. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ve eşi Av. Sibel Gökçe’nin ev sahipliğinde Harikalar Sahili’nde yer alan Derince Gösteri Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyununa hem Derince hem de Kocaeli genelinden yoğun bir ilgi söz konusuydu.

Başkan Gökçe’den Teşekkür

Tiyatronun usta kalemi Haldun Taner'in yazdığı, müziklerini Yalçın Tura'nın yaptığı ve Bora Özkula'nın yönettiği, “Keşanlı Ali Destanı” Bursa Devlet Tiyatrosu’nun usta sanatçıları tarafından sahnelendi. Tiyatro tarihinin başyapıtları arasında yer alan bu eşsiz eseri sergileyen tiyatro ekibi gecenin sonunda Gösteri Merkezi’ni dolduran sanat severler tarafından uzun süre alkışlandı.

Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçe, “Haldun Taner'in kaleme aldığı bu muhteşem gösterimize katılan değerli halkımıza ve sanatçılarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe tiyatroyu takip eden çocuklarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem veren Derince Belediyesi Başkanı Av. Sertif Gökçe  bundan sonrada sürekli bu tür etkinliklerle İlçemizi Sanat ve Turizim kenti yapacağız ilçe halkı ile buluşturmaya devam edeceğiz dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat