Özdilek

Güncel

Derince’de ağlatan tören

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

      18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle Derince’de düzenlenen törenlerde öğrencilerin yaptığı gösteri katılımcıların duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu

 

İlk tören Kaymakamlık’ta

Çanakkale destanı nedeniyle organize edilen Derince’deki törenler Kaymakamlık tören alanında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Derince Kaymakamı Cengiz Cantürk, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve Garnizon Komutanı Ali Kocatürk’ün Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başlayan Kaymakamlık binasındaki törende Seka Çocuk Dostları Lisesi öğrencisi Muharrem Elmas günün anlam ve önemiyle ilgili şiir okudu. Şiirin sona ermesinin ardından bu kez Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim Okulu’nda Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu’nun hazırladığı gösteri sahne aldı.

 

Protokolden yoğun ilgi

18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Gaziler Haftası nedeniyle Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene de protokol yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılımın yaşandığı törene Derince Kaymakamı Cengiz Cantürk, Derince Belediyesi Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Garnizon Komutanı Ali Kocatürk, Derince İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, Milli Eğitim İlçe Müdürü Remzi Turan, kaymakamlık daire müdürleri, okul müdürleri, milli eğitim şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar iştirak etti.

 

Ödül töreni yapıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Hikmet Uluğbey İlköğretim Okulu Müdürü Yener Kırçiçek açılış konuşmasını yaptı. Kırçiçek’in konuşmasının ardından Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğrencileri Elif Birinci ve Mehmet Akbulut’un önderliğinde muhteşem bir gösteri sundular. Çanakkale Destanı’nı anlatan bu gösteri salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşatırken, bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim Okulu’nda düzenlenen tören Derince Belediyesi Başkanı Dr. Aziz Alemdar’ın gösteri yapan öğrencilere Türk Bayrağı vermesi ve resim, şiir, kompozisyon ile kros yarışmalarında dereceye giren isimlere ödül verilmesiyle sona erdi.

 

GOZYASI: Duygu dolu anların yaşandığı Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim Okulu’nda düzenlenen gösteriyi takip edenlerin birçoğu gözyaşlarını tutamadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat