Özdilek

Güncel

Derince'nin 11 pojesi tanıtıldı

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda “Biz birlikte büyük bir aileyiz. Hepimizin ortak amacı ilçemize hizmet etmek” dedi.

15 Kasım 2016 Saat: 08:31
Derincenin 11 pojesi tanıtıldı
Derince'nin 11 pojesi tanıtıldı

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, geride kalan 2 buçuk yıllık süreçte yaptıkları hizmet ve hayata geçirecekleri projelerle ilgili bir istişare toplantısı düzenledi. Başkan Bulut’un ev sahipliğinde Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Derince Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Işık, Osman Ergin, Ayşe Mamat, AKP Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, AK Parti, CHP ve MHP grubu meclis üyeleri ile muhtarlar katıldı. Geniş katılımın sağlandığı toplantıda sinevizyon eşliğinde açıklamalarda bulunan Başkan Bulut, üç saat süren programda kendisine yöneltilen tüm sorulara da açık yüreklilikle yanıt verdi.

 

ÇENESUYU

Her adımı atmadan önce Derince’nin menfaatlerini düşündüklerini belirten Başkan Bulut, “Biz meclis üyelerimizle, muhtarlarımızla birlikte büyük bir aileyiz. Hepimizin ortak amacı Derince’mize hizmet etmek” dedi. Çalışmalar noktasında muhalefetten de katkı beklediklerini belirten Başkan Bulut, sonrasında projelerle ilgili bilgiler verdi. İlk olarak Çenesuyu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bulut, burada yaptıkları yatırımlar neticesinde hem üretim kapasitesini hem de fabrikadaki alanı arttırdıklarını söyledi.

 

YELKEN PROJESİ

Derince’yi tüm kesimlerin tercih edeceği bir cazibe merkezi haline getirecek projelere imza attıklarını söyleyen Başkan Bulut, “Piri Reis Kültür Merkezi ve Yelken Kafe Restaurant projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Burası düğün salonları, kafeler, toplantı salonları, restoranlar ve daha da önemlisi yelkene benzeyen yapısıyla, seyir terasları ile benzersiz bir görünüm oluşturacak.Şu an itibariyle çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü projemizi Nisan ve Mayıs aylarında bitirmeyi hedefliyoruz. Yelken projesinin Derince ve Kocaeli dışından da çok büyük ilgi göreceğine inanıyorum” dedi.

 

KAPALI YÜZME HAVUZU

Kapalı Yüzme Havuzu projesinin son durumu ile ilgili değerlendirmede de bulunan Başkan Bulut, “Daha önce ihalesi yapılan fakat yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle yapımı tamamlanamayan yüzme havuzu projesinde yeni bir aşamaya geçildi. Projenin yeniden ihale edilmesi için Kamu İhale Kurumu’na müracaat ettik. İhalenin yapılmasıyla birlikte Nisan ayında tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

 

YOLLARIN DEĞİŞİMİ

20 metrelik alternatif çevre yolu projesine değinen Başkan Bulut, “Harmantarla ve Esentepe mevkilerini birbirine bağlayan viyadük yapımı tamamlanarak hizmete açıldı. Bu bağlamda alternatif yolun büyük bir kısmı da hizmete sunuldu. Karaahmet Deresi’nde yapılacak ikinci viyadük ise Esentepe ve Çınarlı’yı birbirine bağlayacak. Böylece alternatif yolumuz hem ilçemiz hem de ilimiz için yeni bir ulaşım güzergahı olacak. İkinci viyadüğümüz için 2017 yılı Ocak ayında ihale yapılması hedefleniyor. Yol medeniyettir. Yolların değişimiyle birlikte Derince’miz de gelişiyor. 20 metrelik alternatif çevre yolu projesi aynı zamanda hem mahallelerimizi birbirine bağlıyor hem de İzmit, Derince ve Körfez hattında alternatif bir güzergah oluşturuyor” dedi.

 

OTOBAN BAĞLANTI YOLU

Otoban bağlantı yolu ve liman entegrasyonu projesine değinen Başkan Bulut, “Otoyol projesinin imar planı Büyükşehir ve Karayolları tarafından onaylandı. Tabi projenin hayata geçmesi için kamulaştırma süreci devam ediyor. Kamulaştırmalar tamamlanırsa hedef 2018 yılında ihalesini yapıp, ilk kazmayı vurmak. Özellikle limanın özelleştirme süreci ile birlikte yapımı tamamlanacak olan otoyol bağlantı projesi ile limandan çıkacak ağır vasıtaların D-100 karayolu üzerinde yaratacağı trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Liman giriş çıkış bölgeleri ve üst yapıları düzenlenerek çevresi ile daha modern bir yapıya kavuşacak. Buna bağlı olarak otoban bağlantı yolu ile her gün yaklaşık 5 bin ağır vasıta araç, şehir içine uğramadan transit olarak otobana bağlanacak” dedi

 

İSHAKÇILAR’A PROJE

Derince’nin 7 yeni mahallesinin merkezi olan İshakçılar’a özel önem verdiklerini belirten Başkan Bulut, burada üç ayrı projenin hayata geçirildiğini söyledi. Bulut, bölge sakinlerinin faydalanacağı bünyesinde 300 kişi kapasiteli düğün salonunu da barındıracak olan İshakçılar Kültür Merkezi’nin tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi. Rutin hizmetlerin kent genelinde devam ettiğini belirten Bulut, köy bağlantı yolları, altyapı ve üstyapı çalışmalarının yapıldığını yine ilçede Kaşkaldare ve 44 Evler’deki iki üst geçidi vatandaşların kullanımına açtıklarını ifade etti.

 

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

 Sırrıpaşa Mahallesi Bahar Caddesi üzerinde bulunan alana yapılacak olan Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili bilgi veren Başkan Bulut, “İlçe halkımızı kültürel etkinliklerle buluşturacak projemiz, katlı otoparklarıyla trafik sorununa da çözüm sunacak. Buradaki konferans salonumuz Anadolu’nun kapılarını Türklere açan 1071 tarihine atıfta bulunmak amacıyla 1071 kişi kapasiteli yapılacak. Kocaeli’de şu anda bu kapasiteye sahip bir konferans salonu yok. Anadolu Kültür ve Sanat Merkezi’nin yapımıyla birlikte Derince, cazibe merkezi olacak. Ocak veya Şubat aylarında ihalesini yapmayı planladığımız projenin iki yıl içerisinde hizmete sunulmasını hedefliyoruz” dedi.

 

KAPALI PAZAR

Başkan Bulut, kapalı pazar projesinin detayları ile ilgili de bilgilendirmede bulundu. Yenikent’e modern bir kapalı pazar yapacaklarını söyleyen Başkan Bulut, “7 bin m2 alan üzerinde farklı bir anlayışla hayata geçireceğimiz kapalı pazar projesi ilçemize değer katacak. 2017 yılı haziran ayı içerisinde ihalesini yapmayı planladığımız kapalı pazar, pazartesi günleri haricinde kalan haftanın diğer 6 günü otopark olarak hizmet verecek. Kapalı pazar projesi bünyesinde üst katlarda sosyal mekanlar ve düğün salonları yer alacak” dedi.

 

SPOR VE YAŞAM ALANI

Dumlupınar Spor ve Yaşam Alanı projesinin son durumu ile ilgili bilgiler veren Başkan Bulut, “Dumlupınar Mahallesi’nde Garnizon Komutanlığı’na ait askeri alanda yapacağımız bu projemiz ile ilçemize yaklaşık 30 bin m2’lik spor ve rekreasyon alanı kazandıracağız. Bizim projemiz hazır, sadece Garnizon Komutanlığı ve Devlet Demiryolları arasındaki takas işleminin tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

 

SANAYİ SİTESİ

Körfez ilçesi ile birlikte ortak bir sanayi sitesi projesinin gündemde olduğunu söyleyen Başkan Bulut, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan sanayi sitesi projesi ile Derince ve Körfez ilçelerinde faaliyet gösteren küçük çaplı sanayi dükkanları tek bir yerde toplanacak. İki ilçede de dağınık olarak bulunan sanayi esnafları, projenin hayata geçmesiyle tek çatı altında buluşacak. Teknik çalışmanın tamamlandığı projede şu an maliyet çalışması yapılıyor. 2018 yılında projenin uygulanmaya hazır hale getirileceği kanaatindeyim” dedi.

 

KAMPÜS OKUL PROJESİ

Kampüs okul projesi ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Başkan Bulut, “D-100’ün hemen kenarında eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ile Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nu, Sırrıpaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan kampüs okul projesine dahil etmek istiyoruz. Bu konuda Sabancı yetkilileri ile görüştük kendilerinin kararını bekliyoruz” dedi. İbni Sina Mahalle Konağı ve Yenikent Ahmet Yesevi Camii ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Bulut, bu toplantılar periyodik olarak yapılacağını belirterek, davete iştirak ettikleri için katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat