Özdilek

Güncel

Derneği açtı. Onurluğu kaptı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

** Gebze Servisçiler Derneği’nin açılışında derneğin yönetiminde yer alan Türkiye Yeddiemin Otoparkçılar Derneği İsmail Tozlu, Bülent Işık için hazırladığı onurluğu “Hazır basını görmüşken” verdi. Yeni kurulan GESDER, Otoparkçılar Derneği’ne destek olmuş!


 
 
Bülent Işık başkanlığındaki Gebze Servisçiler Derneği – GESDER’in İnönü Mahallesi’ndeki yerinin açılışı önceki gün gerçekleşti. Açılışta ilginç bir hadise de yaşandı. Derneğin yönetiminde yer alan ve aynı zamanda Darıca’da kurulu Türkiye Yeddiemin Otoparkçılar Derneği’nin başkanı olan İsmail Tozlu, “Basını görmüşken plaket vereyim” diyerek ayağa kalktı. Bir yerden onurluk getirdi ve onurluğu GESDER Başkanı Bülent Işık’a verdi. Redakte hatasının da göze çarptığı onurluğun üzerinde Bülent Işık’a atfen aynen, “Gebzded Servisçiler Derneği (GESDER) “Derneğimize Göstermiş Olduğunuz Yakın İlgi ve Desteklerden Dolayı Teşekkür Ederiz” yazılı. Henüz yeni kurulan GESDER’in Türkiye Yeddiemin Otoparkçılar Derneği’ne ne tür bir katkısı olduğu, o esnada mekanda bulunan konuklarca da merak konusu oldu.
 
 
 
“Vergisini ödeyenler eşit görülmeli”
 
GESDER Başkanı Bülent Işık günümüz itibariyle 407 üyeye sahip olduklarına değinip sektörlerinde yaşadıkları en büyük sıkıntının “korsan” tanımlaması olduğunu söyledi. P plakalı ve plakasız ayırımı gözetmeksizin vergisini ödeyen, ruhsatlı her araç sahibinin eşit uygulama görmesi gerektiğine değinen Işık içinde bulunduğumuz süreçte P plaka sahibi esnafın yaşadığı sorun üzerine şunları söyledi:
 
“Yastık altında tutulup
fahiş fiyatlarla satıldı”
 
 “P Plaka uygulaması, Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı Ahmet Taşçı’nın da içinde bulunduğu bir ekip tarafından başlatılan, rantçı bir uygulama. O plakalar yastık altında tutulup fahiş bedeller ile satıldı. Bugünse fahiş fiyatlar üzerinden plaka edinenler sorun yaşıyor. Biz dernek olarak plakasında (P) ibaresi olsun olmasın, İstanbul ve Kocaeli plakası ayırımı da gözetmeksizin herkese eşit uygulamadan yanayız. Servisçilerden bir kısmının bir gerekçeden ötürü aracının bağlanması, diğerinin serbestçe çalışması eşitliğe aykırı” dedi.
 
“Vermedikleri belgeyi
‘var mı’ diye soruyorlar”
 
Yol belgesi sorununa da kısaca değinen Bülent Işık, “Bir kurum bir araçta yol belgesi olup olmadığını sorgulayabilmek için önce o belgeyi vermeli. Şimdi verilmeyen belgenin olup olmadığı soruluyor” diye konuştu.
 
Kongreye hazırlanıyor
 
GESDER’in Bülent Işık başkanlığındaki kurucu yönetimi Hasan Ekşi, M.Hakan Güney, Üzeyir Mert, Ali Dağcı, Gündüz Özoğlu, İsmail Tozlu ve Ayhan Tektaş’tan oluşuyor. İnönü Mahallesi, İbrahim Ağa Caddesi, Eşref Bitlis Parkı karşısı, No: 180/1 adresindeki dernek yasal teferruat gereği altı ay içinde kongreye gidecek.
 
Katılım
 
Derneğin açılışına Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Demir, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri Abdullah Yılmazel ve Musa Haydaroğlu, AKP Gebze İlçe yönetiminden Miktat Aydın, CHP İl yönetiminden Murat Aksu ve Tuğba Aydın ile Gebze ilçe yönetiminden Şahin Yılmazel, Gebze Sivaslılar Derneği ve Dernekler Birliği Başkanı Erol Ateş, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, GETAB Başkanı Erol Akalın, Gebze Minibüsçüler Odası Başkanı Şaban Ebik, Gebze Şehit Aileleri Derneği Başkanı Önder Kılıçarslan, TÜMSİAD Gebze Şube Başkanı İsmail Akıncı, Yılmaz Uçak, İsmet Özgenç’in de aralarında

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat