Özdilek

Güncel

Dev-Genç’ten özgürlük yürüyüşü

İstanbul Halk Cephesi (Dev-Genç) üyeleri Özgürlük Yürüyüşü’ne başladı. Adalet için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyecek olan Dev-Genç’liler haksız yere öldürülen yurttaşların katillerinin yargılanmasını istiyor.

5 Haziran 2014 Saat: 15:07
Dev-Genç’ten özgürlük yürüyüşü
Dev-Genç’ten özgürlük yürüyüşü

İstanbul’dan Ankara’ya kadar yürüyecek olan Dev- Genç üyeleri  sabah saatlerinde ilimize geldi. Sabri Yalım Park’ında basın açıklaması gerçekleştiren Dev- Genç’liler,” Berkin için adalet, tutsak öğrenciler için özgürlük” sloganlarını atarak tutsak öğrencilerin değil Berkin Elvan’ın katillerinin yargılanmasını istedi. Dev- Genç üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Sevcan Adıgüzel, “Ülkemizde 2776 tutsak öğrenci bulunmaktadır. İktidar düşünen, sorgulayan beyinler istememekte ve bu yüzden öğrencilerin üniversitelerden, yurtlardan, bir gece yarısı evlerinden işkenceyle gözaltına alıp faşizmin hücrelerinde hapsetmektedir. Ekmek, adalet, özgürlük isteyen öğrencilerin yıllarca tutsak kaldığı ülkemizde 14 yaşındaki Berkin’i katletmek ise bir suç sayılmamakta ve meşru görülmektedir” dedi.

 

HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMİYORUZ

Adıgüzel sözlerine şu ifadelerle devam etti; “Berkin Elvan’ın katilleri mücadelemiz sayesinde bulunmuştur. Ancak katiller hala elini kolunu sallayarak dolaşmaya devam etmektedir. 2776 tutsak öğrenci değil, Berkin’in katilleri cezalandırılsın. Ekmek, adalet, özgürlük isteyenler değil, cellatlar yargılansın. Tüm bu nedenlerle tutsak öğrencilerin serbest bırakılmasını, Berkin’in katillerinin cezalandırılmasını istiyor, yaşanan bu haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat