Özdilek

Güncel

Dilenciler artıyor, halk tepki gösteriyor

Yürüyüş Yolu’nu mesken tutan dilencilerden bazıları, para talep ettikleri vatandaşlardan olumsuz yanıt alınca arkalarından küfür ve beddua ediyor. Vatandaşlar buna tepki gösteriyor

21 Haziran 2014 Saat: 17:57
Dilenciler artıyor, halk tepki gösteriyor
Dilenciler artıyor, halk tepki gösteriyor

Son zamanlarda ilimizin en işlek yeri olan Yürüyüş Yolu’nda sayıları gittikçe artan dilenci ve selpak mendil, kalem ve sakız satan vatandaşların ısrarcı olmaları, yoldan geçenlerin tepkilerine neden oluyor. Söz konusu güzergahı kullanan vatandaşlar, duruma müdahale etmediği için belediye yetkililerine tepki gösteriyor.

 

SAYILARI GİTTİKÇE ARTIYOR
Gün geçtikçe özellikle Yürüyüş Yolu’nda Fevziye Camisi ve Yeni Cuma Camisi’nin olduğu bölgede sayıları artan dilenciler dikkatlerden kaçmıyor. Belediye yetkililerine tepki gösteren vatandaşlar, “Bu duruma neden müdahale edilmiyor” diye sitem ediyor. Zabıta yetkilileri ise yakaladığı dilencilere kabahatler kanununa göre para cezası kestikten sonra serbest bırakıyor ancak dilenciler buna aldırış etmeden yeniden gelip dilenmeye devam ediyor.

 

YAŞLILAR SELPAK MENDİL SATIYOR
Dilencilerin çoğunun bunu bir meslek haline getirdiği gözlenirken, birçoğu da dilenmek yerine selpak mendil, kalem ve sakız benzeri ürünler satarak geçinmeye çalışıyor. Selpak mendil satanlar arasında genelde yaşlı insanların sayısının yüksek olması dikkatlerden kaçmıyor. Çocuklar ise genel de sakız satarak para kazanıyor. Sokaklarda ürün satan çocuklar ise genelde 7-8 yaş gurubunda yer alıyor.

 

BİRİLERİ BIRAKIP GİDİYOR
Önceki akşam Halkevi durağında üst geçit köprüsünün yürüyen merdivenlerinde tekerlekli sandalyede üstünde tutuğu şemsiye ile dilenen bir dilenci, esnaftan tepki topladı. Dilencinin fotoğrafının çekildiğini gören biri hemen dilenciyi alıp olay erinden uzaklaşırken, bölge esnafı da bu vatandaşların bunu meslek haline getirdiğini, günün belli saatlerinde buraya bırakıldığını ve sonra gelip alındığını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat