Özdilek

Sağlık

Dilovası’nda Çevre Kirliliği Mahalle Taşıtacak !

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Anlaşma sağlanırsa Yıldız mahallesi taşınacak

Vali Ercan Topaca, son günlerde hava kirliliği ile kamuoyu gündemden hiç düşmeyen Dilovası ile ilgili bir açıklama yaptı. Vali Topaca, Dilovası OSB ve Yeni Yıldız Mahallesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dilovası OSB ile ilgili ilk toplantıyı geçtiğimiz günlerde Yeni Yıldız Mahallesi Muhtarı ve mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirdik. Bugün de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı’nın katılımı ile bir toplantı yapıldı. Toplam 50 dönüm alana sahip olan mahallede 180 civarında konut bulunuyor. Bu konutlar yığma, beton, gecekondu, kendi mülkleri ve hazine arazisi üzerine kurulu. Muhtarın katılımı ile yaptığımız toplantıda vatandaşlar mahallede OSB kurulmasına olumlu yaklaşmıştı. Ancak kamulaştırma bedeli ile vatandaşın düşündüğü bedel arasında fark var. Normalde mahkeme kamulaştırma bedelini belirler, mülk de el değiştirir. Ancak biz bu uygulamayı tasvip etmiyoruz. Anlaşma yoluna gitmek istiyoruz. 30 milyon TL civarında kamulaştırma var. Uzlaşmaya çalışıyoruz.Önümüzdeki günlerde bu konu sonuçlanacak. Kamulaştırma sürecinin sora ermesinin ardından Yeni Yıldız Mahallesi taşınacak. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir ortamda yaşamalarını temin etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz”.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat