Özdilek

Siyaset

DİSK EMEKLİ-SEN DERİNCE’DE NELER OLUYOR

Tüm Emekliler ve EYT’ liler adına Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan DİSK Emekli Sen Derince Şube Başkanı Behçet Köşe ve yaşadıkları sorunları dile getirdi.

26 Haziran 2024 Saat: 22:05
DİSK EMEKLİ-SEN DERİNCE’DE NELER OLUYOR
DİSK EMEKLİ-SEN DERİNCE’DE NELER OLUYOR

DİSK EMEKLİ-SEN DERİNCE’DE NELER OLUYOR

Tüm Emekliler ve EYT’ liler adına Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ve yaşadıkları sorunları dile getiren DİSK Emekli Sen Derince Şube Başkanı Behçet Köşe, “DİSK'e yakışmayacak şekilde, muhalif sesler susturulup, tasfiye edilmekte, kayyum mekanizması işletilmektedir” dedi.

NHA/ Özgen Sarıkaya

DİSK Emekli-Sen Derince Şube Başkanı Behçet Köşe Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak ardından suç duyurusunda bulundu. Açıklamaya Türkiye Emekliler ve Emekliler Birliği Genel Başkanı Erdinç Aslan Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, ile çok sayıda sendika temsilcisi yer aldı. Tüm Emekliler ve EYT' liler adına Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan DİSK Emekli Sen Derince Şube Başkanı Behçet Köşe, “DİSK Emekli Sen şubeleri olarak yaptığımız çalışmalar, üst örgütümüz DİSK'in ilkelerine, sendikal geleneklere, demokratik işleyişe ve sınıf kardeşliğine uymayacak şekilde bastırılmaya çalışılmaktadır. DİSK' e yakışmayacak şekilde, muhalif sesler susturulup, tasfiye edilmekte, kayyum mekanizması işletilmektedir” dedi

Çözüm Üretilemez Hale Getirildi

Bilindiği üzere, ülkemizde emekliler ciddi ekonomik sorunlar yaşamakta, talepleri, ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek, kabul edilmemektedir. Öte yandan, siyasi iktidar, emeklilerin sendikalaşmasını istemediğinden, mevcut emekli sendikalarını mahkeme kararları ile kapatmaya ve pasif yapılara dönüştürmeye çalışmaktadır. Emekli Sendikaları gerek siyasi iktidarın olumsuz tutumları gerekse kendi içlerindeki iç hesaplaşmaları nedeniyle, yerel seçimlerdeki başarıda katkıları olsa da emeklilerin sorunlarına çözüm üretecek konuma gelememişlerdir. Oysa sorunlar her gün artarak devasa boyutlara ulaşmıştır.

 Sınıf Kardeşliğine Uymuyor

Emeklilerin örgütlenmelerinde, sorunlarına çözümler üretmekte daha etkin bir rol üstlenmek adına, örgütümüz Disk Emekli Sen' in şubeleri olarak yaptığımız çalışmalar, üst örgütümüz DİSK' in ilkelerine, sendikal geleneklere, demokratik işleyişe ve sınıf kardeşliğine uymayacak şekilde bastırılmaya çalışılmaktadır. DİSK' e yakışmayacak şekilde, muhalif sesler susturulup, tasfiye edilmekte, kayyum mekanizması işletilmektedir. Ne yazık ki hedef, emeklileri egemen sınıflara karşı birlikte mücadeleye yönlendirmek, örgütlü emekli sayısını artırmaya çalışmak değil de, iç kavgalarla sayıca zaten az olan mevcut örgütlü emeklilerin de, mücadele azmini kırmak olmuştur.

Bu Bir Darbedir Disk Geleneğine Aykırıdır.

Bunun bir örneği İlimizdeki Disk Emekli Sen Derince Şubemizde, kamuoyunun gözü önünde yaşanmıştır. Geçen yılki şube kongresinde iki liste yarışmış, Behçet Köşe başkanlığındaki liste, Kasım Erben Başkanlığındaki listeden 1 oy fazla alarak seçimi kazanmıştır. Seçimin bu şekilde sonuçlanmasına o günlerde seçimi gerçekleştiren divana, şubeye, genel merkeze, tüzüğe, geleneklere ve demokratik işleyiş çerçevesine uygun şekilde itiraz edilmemiş, ancak aradan 5 ay geçtikten sonra, Disk Emekli Sen' in sözde MYK sı ve onun ilimizdeki uzantıları ipe sapa gelmez iddialarla, şubenin çalışmasına engel olmaya kalkışmışlardır.

Aile Bireyleri Tehdit Edildi

Ve nihayetinde, yaklaşık 1,5 yıl sonra seçimi kaybeden Kasım Erben Başkanlığında, sendikal gelenekte olmayan '' mütevelli heyeti'' oluşturulmuş, bununla yetinilmeyip, şube başkanı Behçet Köşe ve ekibine, tehditler savrulup, külhanbeylik gösterisi yapılmaya başlanmıştır.

Büyük Ankara Emekliler Mitingi dönüşünde, sopalı saldırı girişiminde bulunulmuş, aile bireyleri gece gündüz demeden telefonla taciz ve tehdit edilmiştir.  Ne yazık ki bu yapılanlar MYK nın bilgisi dahilinde, hatta genel sekreterin teşviki, genel başkanın onayı ile gerçekleşmektedir.

Bu anlaşılmaz ve kabul edilemez tutum konusunda DİSK' e başvurulmuş olmasına karşın henüz bir sonuç alınamamış olması, demokrasiden yana olan bizleri kaygılandırmaktadır. En son olarak kabadayılıklarını Disk Emekli Sen Derince Şubesi' nin tabelasını söküp çalma boyutuna taşımışlar, şubenin demirbaşına kayıtlı eşyaları ve evrakları da çalacakları yönünde tehditler savurmaya başlamışlardır.

Demokratik Mücadelemize Saldırıdır

Bu durum, arzu etmesek te bizleri, en azından gelecekte hepimizi üzebilecek gelişmeleri engellemeye yönelik yasal hakların kullanılması ve kamuoyunu bilgilendirme aşamasına getirmiştir. Biraz sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak, eşkıyalığa varan bu tutumun durdurulması talep edilecektir.

Amacımız, arzu etmediğimiz bu anlamsız kavgada taraf olmaktan öte, DİSK' in onurunu korumak, indirilen ve çalınan tabelasını yeniden yerine takmak, emeklilerin güvenini kazanmaya yönelik yürütmeye çalıştığımız birlik çalışmalarını, daha üst düzeye çıkartmak, bu anlamda sınıfın başkenti Kocaeli kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmektir. Hiç kuşku yoktur ki, yapılan sadece Derince Şubemize ve onun yönetimine değil, demokratik mücadelemize saldırıdır. Bu anlamda Derince Şubemiz ve yönetimi yalnız değildir. 

Türkiye Emekliler ve EYT liler Birliğini Oluşturduk

DİSK Emekli Sen Derince Şube Başkanı Behçet Köşe’nin ardından konuşan Türkiye Emekliler ve EYT liler Birliği Genel Başkanı Erdinç Aslan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Nerede bir hak arayışı varsa orada yerimizi almalıyız ki haklarımızı, menfaatlerimizi koruyabilelim. DİSK Emekli Sen içerisinde muhalefet hareketini başlatan bir grup olarak hak arayışı içerisinde olduk. DİSK Emekli Sen içerisinde de bu hak arayışını sürdürdük. Genel Merkezin her türlü anti demokratik hareketlerine ve örgütü birbirine kırdırmasına sessiz kalamayız. Tüm uyarılarımıza rağmen bugün burada son çare olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Hak arayışımızı devam ettireceğiz. Bunların yanı sıra bizler Türkiye’de tüm emeklilerin tek bir çatı altında birleşmesi gerektiğini inanıyoruz. Bu mantıkla yola çıktık, Türkiye’de 24 emekli grubunu bir araya getirdik. Türkiye Emekliler ve EYT liler Birliğini oluşturduk” diyerek basın açıklamasını sonlandırarak Cumhuriyet Baş Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Hüseyin Hünder 27.06.2024 20:30
1974 ten beri sendikal mücadelelerin içindeyim hiç profosyenellik istemedim her zaman Disk siyasi partilerden güçlüydü. Son 5 yıldır profosyenel olmayan emeklisende saldırı başladı muhaliflere. İzmir de önce Konak şubesi sonra güçlü olan Buca 3 nolu şubeleri susturuldu seçimleri kabul edilmeyen Buca şubesi silindi yerine kayyum gibi başka şube açtılar. Emek ve emekli mücadelesi bir çıkarlara dayanıyorsa yada bir yerden baskı yiyorsa yönetimler onlara korkak derim. Disk asla beceremedi örgütlü emeklilik mücadelesini. Şimdi paralı kulvarlara baksınlar yada yalaka sistemine geçtiler.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat