Özdilek

Güncel

“Doğru Hamlede Buluşalım” Türkiye’ye yayılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul birinci sınıflara yönelik başlattığı “Doğru Hamlede Buluşalım” projesi Türkiye ‘ye örnek olmaya devam ediyor. Ordu Belediyesi’nin ardından son olarak da Samsun Belediyesi tarafından da h

10 Şubat 2015 Saat: 17:24
“Doğru Hamlede Buluşalım” Türkiye’ye yayılıyor
“Doğru Hamlede Buluşalım” Türkiye’ye yayılıyor

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Başkanı İslam Yücel Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel’in konuğu olan Federasyon Başkanı Gülkız ve beraberindeki heyet daha önce bazı illerde hayata geçirdikleri “Doğru Yerde Buluşalım” projesi hakkında Öncel’e bilgi verdiler ve Samsun’da Uluslararası bir satranç turnuvası düzenlenebilmesi için destek istediler.

 

SAMSUN’DA DA HAYATA GEÇİRMEK İSTERİZ

Gülkız, illerde satranç federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Belediyelerin işbirliği ile başlattıkları projeden bahsederek, “Belediyelerimizin desteği ile ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerimize dünya standartlarında satranç takımı dağıtıyoruz. Biz federasyon olarak bu öğrencilere eğitim verecek olan öğretmenlerimizi eğitiyoruz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu aktiviteler için gereken zaman ve mekan programlamasını yapıyor. Bu güzel proje ile binlerce öğrenciye ulaştık. Aynı projeyi Samsun’da da hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda da desteğinizi istiyoruz” diye konuştu.

 

KATKIYA HAZIRIZ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel de anlatılan projenin çok güzel ve anlamlı bir proje olduğunu dile getirerek, “Özellikle çocuklarımıza yönelik bir proje olduğu için bizim için daha da önemli. Keşke tüm okullarımızda seçmeli bir satranç dersi olsa. Bu projede emeği geçen herkese Başkanım ve şahsım adına teşekkür ederim. Böyle bir projeye her türlü katkıyı vereceğimizi düşünüyorum.” Diye konuştu.

 

3 YILDA 91 BİN 555 SATRANÇ TAKIMI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Satranç sporunu tabana yaymak amacıyla başlatılan “Doğru Hamlede Buluşalım” Projesi, 2013 yılında hayata geçirildi. Türkiye Satranç Federasyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kağıtspor işbirliğinde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 3 yılda 91 bin 555 adet satranç takımı dağıtıldı. 2013 yılında 36 bin 500, 2014 yılında 28 bin 500 ve 2015’te 26 bin 555 adet satranç takımı dağıtarak Büyükşehir Belediyesi, üç yılda toplam 91 bin 555 adet satranç takımını Kocaelili çocuklara kazandırmış oldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat