Özdilek

Güncel

Doktor Balıklar şifa dağıtıyor

Sivas’ta hasta tedavilerinde kullanılan doktor balıklar, Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıca Termal Tesisleri’nde de hastaların tedavisinde kullanılıyor.

4 Mayıs 2014 Saat: 18:32
Doktor Balıklar şifa dağıtıyor
Doktor Balıklar şifa dağıtıyor

Gölcük Belediyesi ücret tarifesini 15 dakika 10 lira, 30dakika 15 lira, 45 dakika 20 lira, 1 saat 30 lira olarak belirlendi

 

Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıca Termal Tesisleri’ndeki çok yönlü hizmetlerine bir yenisi eklendi. Halk arasında Şifalı Balık yada Doktor Balıklar olarak ifade edilen küçük ama hizmeti büyük olan balıklar (Garra rufa) Sivas’tan getirilerek hastalar tedavi ediliyor. Belediye yetkilileri konuyla ilgili şu bilgileri verdi; Sivas Kangal ilçesinde yerel halk tarafından yüzyıllar önce keşfedilen ve doktor balık olarak tanıtılan Garra Rufa balıkları, şimdi tüm dünyada sağlık ve estetik sektörlerine hizmet ediyorlar. İnsanlarda herhangi bir enfeksiyondan kaynaklanan cilt dokusundaki yaraları, egzama, irinli yara ve hatta tıpta tedavisinin imkansız olduğu bilinen sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını ağızlarından salgıladıkları “Ditranol” adlı enzim ile tedavi etmekte ve izlerini de yok etmektedir.

RANDEVU ALINMALI

El, ayak ve tüm vücudumuzdaki ölü derileri temizleyerek bakım yapar ve dudak hareketleriyle titreşim sağladıkları için mikro masaj etkisi yaparak vücudun kan dolaşımını hızlandırarak ölü hücreleri de canlandırırlar. Halkımız haftanın 7 günü birimden faydalanabilir. Fakat gelmeden önce randevu alınması gerekiyor. Sabah 11:00 ve aksam 22:00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz. Bu hizmetten yaralanmak isteyen vatandaşlar kaplıcalarımızı kullanıp, keselendikten sonra balıkları kullanmaları durumunda daha iyi verim alındığı görüldü.

ÜCRET TARİFESİ

Bayan ve baylar tarafında 2’şer akvaryumda el ve ayaklara yönelik olarak 15 dk, 30 dk, 45 dk ve 1 saatlik seanslar şeklinde uygulanmakta. Daha sonraki aşamada gelen kişilerin rahatsızlık ve isteklerine göre havuz sistemine geçilecek. Doktor Balıkların tedavisinden yararlanmak isteyen vatandaşların kullanım ücret tarifesi; 15 dakika 10 lira, 30dakika 15 lira, 45 dakika 20 lira, 1 saat 30 lira olarak belirlendi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat