Özdilek

Sağlık

Doktorlar 19-20 Nisan’da iş bırakıyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Tabip Odası, aile hekimliğine geçmek zorunda bırakılan deneyimli acil servis hekimlerinin yerine bütün uzman hekimlerinin nöbet tutacağının açıklanmasına tepki olarak 19-20 Nisan’da iş bırakacak

Kocaeli Tabip Odası üyeleri, Kocaeli Devlet Hastanesi bahçesinde eylem düzenleyerek bakanlık ve hastanenin uygulamalarına tepki gösterdi. Oda yöneticisi Özcan Günsen yıllardır acil servisleri çekip çeviren ve yükü çeken deneyimli doktorların aile hekimliğine geçmek zorunda bırakıldığını söyleyerek, “Nöbetlerde sıkıntı yaşanıyor. Başhekimlik ve bakanlık bütün uzman hekimlerin acillerde nöbet tutması biçiminde çözüm icat ettiler. Bu çözüm yasa ve yönetmeliklere aykırı” dedi.


HASTALAR İÇİN RİSK

Acil hizmeti sunmak için sadece tıp fakültesi mezunluğunun yeterli olmadığını söyleyen Günsen, “Bunu yönetmelikler de söylüyor. Ama hal böyleyken acil tıp hizmeti konusunda bilgi ve deneyimi sınırlı uzman hekimlerin ayda bir nöbet tutması, hastalar için büyük bir risk. Bu riskin sorumluluğu yetkililere aittir. Bizler hekimlik gururumuza sahip çıkmak için her zaman halkımıza aklın ve bilimin rehberliğinde hizmet vermek konusunda kararlıyız” dedi.


2 GÜN BAKIM YOK

Günsen ayrıca, “Biz sesimizi duyurabilmek için 19-20 Nisan’da sağlık hizmeti sunmayacağız. Doktorların hastalara zarar vermesine zemin hazırlayan sebepleri halkımıza anlatabilmek ve sesimizi iktidara/muhalefete duyurabilmek için 19-20 Nisan’da çalışmayacağız. Çalışamadığımız bu iki günde hastalarımız ile birlikte acil taleplerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat