Özdilek

Güncel

Donanma 150 yıl aradan sonra Ümit Burnu'nda

Türk Donanması, ilki 1866 yılında gerçekleştirilen Afrika seferinin ardından 150 yıl sonra ilk kez Ümit Burnu’ndan geçecek. Toplam 102 gün sürecek olan Afrika görevi sırasında donanmaya bağlı 4 gemi toplam 27 Afrika ülkesini ziyaret ed

3 Mart 2014 Saat: 17:51
Donanma 150 yıl aradan sonra Ümit Burnu'nda
Donanma 150 yıl aradan sonra Ümit Burnu'nda

Türk Donanması tarafından Mart ayı içerisinde başlatılacak olan Barbaros Deniz Görev Grubu Afrika görevi ile Türk Donanmasına bağlı TCG Gediz, TCG Oruç Reis, TCG Heybeliada ve TCG Yarbay Kudret Güngör gemileri  148 yıl sonra ilk kez Ümit Burnu’ndan geçecek. Dün düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtılan gemiler, Güney Afrika Ordusu’nun daveti üzerine görevleri sırasında ‘Obangame Express’ isimli çok uluslu bir tatbikata da katılacak. Müttefik ülke donanmaları ile birlikte eğitimlerin amaçlandığı Afrika seferinde Barbaros Deniz Görev Grubu, Güney Afrika, Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğu ile mücadele edecek.

 27 ÜLKE ZİYARET EDİLECEK

 ‘Obangame Express’ tatbikatı sırasında gemi savunma sistemlerinin simülasyon olarak değil, gerçek bir şekilde deneneceğini belirten Görev Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, “Görevimiz 17 Mart ile 27 Haziran tarihleri arasını kapsayacak. Bu görev esnasında toplam 27 ülke ziyaret edilecek ve 15 bin deniz mili yol yapılacak. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Türk dış politikalarını desteklemek, Afrika ülkeleri ile tesis edilen ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin kurulmasına katkı sağlamak, uluslar arası formatlarda söz sahibi olarak deniz harekatlarına yön vermek, deniz haydutluğu ile mücadele etmek ve Akdeniz’de NATO’nun etkin çabalarını desteklemek amaçlarıyla 148 yıl aradan sonra Ümit Burnu’nu görecek” dedi.

 

4 GEMİ GİDECEK

Toplam 102 gün sürecek olan görevde yapılacak liman ziyaretlerinin toplam 27 milyon dolara mal olacağını söyleyen Görev Komutanı Tuğamiral Dede, “781 askeri personel bu tatbikata katılacak. Görevimiz içerisindeki faaliyetler kapsamında 4 gemimiz Afrika’da 27 ülkede Türk bayrağımızı dalgalandıracak” Bu görevimizde bizlere Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TİKA ve SSM tarafından sağlanacak destekle liman ziyaretleri süresince gıda yardımı yapılacak. Sağlık taraması ve eğitimi, eğitim malzemesi yardımı gibi insani yardım faaliyetleri, okul, huzurevleri ziyaretleri gibi sosyal faaliyetleri icra edilecek” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat