Özdilek

Güncel

DSİ, 2 baraj ve 3 gölet yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, ilimizin gelecek yıllardaki su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapmayı planladığı Karamürsel İhsaniye ve Avcıdere Barajlarının yapımını Devlet Su İşleri(DSİ) üstlendi. DSİ ilimizde ayrıca 3 göle

30 Ekim 2013 Saat: 10:03
DSİ, 2 baraj ve 3 gölet yapacak
DSİ, 2 baraj ve 3 gölet yapacak

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, hafta sonunda ilimize gelerek, kutsal topraklardan dönen İSU Genel Müdürü İlhan Bayram’ı ziyaret etti. Bayramda ilimizin su durumu hakkında bilgi alan DSİ Genel Müdürü Özkaldı, toplam 30 milyon metreküp su tutacak olan Karamürsel İhsaniye ve Avcıdere Barajlarını yapmak için proje hazırladıklarını, 2014 yılının sonuna doğru ihale edilip inşaata başlanacağını söyledi.

SU DERDİ OLMAYACAK

DSİ, ilimizin nüfus artışına paralel olarak su ihtiyacının karşılanması amacıyla Karamürsel ve Gebze’de 2, Kandıra’da da 1 gölet projesi hazırlıyor.

25 milyon metreküp su hacmi olan Kandıra Namazgah Barajı, geçtiğimiz günlerde su tutmaya başlamıştı. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, iyi planlama ile hacmin 50 milyon metreküpe çıkarılabileceğini açıkladı. DSİ’nin hesaplamalarına göre Sapanca Gölü’nden alınacak su da dahil ilimizdeki mevcut ve yeni yapılacak barajlarla birlikte 2042 yılına kadar su ihtiyacı karşılanıyor.

İLERİ GELECEĞİ YAKALADIK

İlimizde susuzluk yaşanmaması için gerekli bütün önlemleri aldıklarını söyleyen İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, “Hizmet kalitesi ve maliyeti bakımından üstün teknolojiyi kullanıyoruz. Yakın geleceği yakaladık, ileri geleceği planlıyoruz. 25-30 yıl sonrasını planlayan başka bir su ve kanalizasyon idaresi yok. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat