Özdilek

Güncel

Dündar: “20 Ocak matem günümüz

Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal dündar, 20 Ocak Yanvar(Ocak) Faciası’nın yıldönümü nedeniyyle bir açıklama yaptı.

19 Ocak 2016 Saat: 16:51
Dündar: “20 Ocak matem günümüz
Dündar: “20 Ocak matem günümüz

20 Ocak 1990’da o dönemin Sovyetler Birliği ordusunun Azerbaycan’da yaptığı saldırıda 134 sivil vatandaş şehit düşmüş, 600 kişi de yaralanmıştı. Bakü’de gerçekleşen, bir katliam olan bu saldırıda şehitler arasında 20’den fazla kadın ve çocuğun bulunduğunu aktaran Bilal Dündar, “Bu hareket planlı ve sinsi yok etme hareketiydi. Bu gece amaçlarını tam gerçekleştiremeyen eşkıya sürüleri, 1991- 1992 yıllarında da planlı ve programlı katliamlarına ara vermeden devam ettiler. Nitekim bu işbirliği sayesinde Rusya’nın 266 mekanize birliği öncülüğünde stratejik öneme sahip Hocalı Kasabasında 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece 613 insanı katlederek soykırım uyguladılar. Bugün Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si işgal altındadır. Bu yüzden bir milyon insan kaçkıncı duruma düşmüştür. Federasyon Yönetim Kurulumuz olarak  Ermenistan ve destekçisi Rusya’yı kışkırtıcı, baskıcı,  işgalci ve teröre destek verdikleri için kınayıp protesto ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat