Özdilek

Güncel

Dünya çocuklarına sıcak karşılama

23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Eğlence Fuarı için dünya çocukları gruplar halinde ilimize geliyor

21 Nisan 2015 Saat: 13:26
Dünya çocuklarına sıcak karşılama
Dünya çocuklarına sıcak karşılama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için dünya çocukları gruplar halinde ilimize geliyor. Bu gruplardan Moldovalı çocuklar evlerinde misafir olacakları Türkan Dereli İlkokulu öğrencileri tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Moldovalı çocukları okullarının girişinde çiçeklerle karşılayan çocuklar, sıcak ve içten görüntülerle Türk misafirperverliğini sergiledi.

 

AİLELER MİSAFİR EDECEK

23-26 Nisan tarihlerinde Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda sahne gösterisi sergileyecek Moldovalı çocuklar, ilimizde bulundukları süre zarfında ailelerde misafir edilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizdeki birçok okuldan gönüllü ailelere misafir olmak için okullara götürülen dünya çocukları, burada arkadaşlık edecekleri Türk çocuklarla tanışıyor ve misafir edilecekleri ailelere teslim ediliyor.

 

44 ÜLKEDEN 1.100 ÇOCUK

44 ülkeden 1.100 çocuğun katılacağı bu yılki 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı’na katılacak ülkeler Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Doğu Türkistan, Fas, Gürcistan, Acara Özerk Cumhuriyeti, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım Özerk Cumhuriyeti, KKTC, Kosova, Letonya, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Moldova, Romanya, Rusya, Kuzey Osetya Alanya Özerk Cumhuriyeti, Adıge Cumhuriyeti, Tataristan, Başkurdistan Cumhuriyeti, Slovenya, Slovakya, Sırbistan, Özgür Suriye, Swaziland, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan oluşuyor.

 

TÜRK ÇOCUKLARININ ÇOŞKU VE SEVİNCİNE ORTAK OLACAKLAR

Dünya çocuklarının ülkemiz çocuklarıyla uluslar arası düzeyde bir etkinlikte bir araya gelerek 23 Nisan Çocuk Bayramını gönüllerince kutlayacağı fuarda ülkelerine ait folklorik gösterilerini de sergileyecek olan ülkelerden Tataristan, Endonezya, Ukrayna, Macaristan, Makedonya, Acaristan, Sırbistan, Slovakya grupları karşılanarak, ailelerin yanına yerleştirildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat