ULUTEK Teknopark firmalarından Bren İleri Teknoloji, Keiretsu Forum Türkiye’den 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. BURSA (İGFA) - Bursa'da faaliyet gösteren ULUTEK Teknopark bünyesinde ürettiği özgün ürün teknolojileriyl
ULUTEK Teknopark firmalarından Bren İleri Teknoloji, Keiretsu Forum Türkiye’den 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
BURSA (İGFA) - Bursa'da faaliyet gösteren ULUTEK Teknopark bünyesinde ürettiği özgün ürün teknolojileriyle müşterilerine enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlayan yerli teknolojiler sunan Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş., genç bir şirket olmasına rağmen dünya devi yatırımcıların radarına girmeyi başardı. 2020 yılında Alesta’dan 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım alan Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş. şimdi de küresel melek yatırımcı ağı olan Keiretsu Forum Türkiye’den 7.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım turuna Alesta’da devam yatırımı yapan şirket, değerlemesini 1 yıldan kısa bir sürede 13 kat artırarak önemli bir başarıya imza attı.
‘YENİ ÜRÜNLERLE SATIŞLAR ARTACAK’
Endüstriyel IoT çözümleriyle firmaların kritik ekipmanlarını akıllandırdıklarını anlatan Bren İleri Teknoloji Enerji A.Ş. CEO’su Çınar Laloğlu, firmaların doğrudan fark edemediği problemlere odaklandıklarının altını çizerek bu kapsamda 4 ürün geliştirdiklerinin bilgisi verdi. Laloğlu, “Bu projelerimizde dünya devi yatırımcıların da radarına girdik. 2020 yılında Alesta’dan 5 milyon TL değerleme ile yatırım almıştık. Bu yatırım turuyla değerlememizi 1 yıldan kısa bir sürede 13 kat artırdık, şimdi yeni ürünlerle yurtdışındaki satışlarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Geleneksel tüm sanayi alt yapısını yenilikçi teknolojilerle dijitalleştirerek firmalara ve çevreye katkı sunmayı amaçlıyoruz. Amerika ve Avrupa’dan sonra Rusya ve Ortadoğu pazarı öncelikli hedeflerimiz arasında. Pazarda farklı teknolojilerle katma değeri yüksek yeni ürünler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
‘1 YILDA 3 KAT BÜYÜDÜK’
Geliştirdikleri ürünlere dair de bilgiler veren Laloğlu, “Şirketlere yapay zeka tabanlı bir yazılım üzerinden bildirimler ve yönlendirmelerle yüzde 15’e kadar enerji, ekipman ve zaman tasarrufu sağlıyoruz. Enerji verimliliği öncelikli olarak, maksimum performansta sistemlerin çalışması için yazılımlar geliştiriyoruz. Yazılımın yanı sıra donanımı da içeren sistemimiz, entegre olduğu tesislerdeki ulaşılması zor ve riskli alanlardaki ekipmanların arızalarını, çalışma zamanlarını, maddi kayıpları müşterilerin her yerden yönetebilmesine imkân sağlıyor. Endüstriyel IoT sektörü hızla gelişiyor. Önümüzdeki 5 yılda yüzde 43’lük büyüme bekleniyor. Bizim şirketimizde bu alanda güçlü bir büyüme performansı sergiledi. Ekibimiz 1 yılda 3 kat büyüdü. Müşteri sayımız ise 5 kat arttı” dedi.