Özdilek

Güncel

Dünya öğrencileri İzmit’te buluştu

KOÜ'de eğitim gören 87 ülkeden bin 13 öğrencinin kültürlerini tanıtacağı üç gün sürecek olan 7. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları, Cumhuriyet Parkı'nda açılan stantlarla başladı.

10 Mayıs 2014 Saat: 17:53
Dünya öğrencileri İzmit’te buluştu
Dünya öğrencileri İzmit’te buluştu

Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) ve Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği'nin önderliğinde KOÜ'de eğitim gören 87 ülkeden bin 13 misafir öğrencinin kültürlerini tanıtacağı 10,11 ve 12 Mayıs tarihlerinde sürecek olan 7. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları etkinliği Cumhuriyet Parkı'nda başladı. Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde eğitim gören 160 ülkeden 55 bin öğrenci, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nun ev sahipliğini yaptığı üç gün süren etkinlik boyunca açtıkları stantlarda ülkelerinin kültürlerini tanıtacak.


BAŞBAKANLIK HİMAYESİNDE YAPILIYOR
Türkiye genelindeki etkinlik, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın himayesinde organize ediliyor.


YEREL DANSLAR VE PİLAV İKRAMI
Ülkelerinin stantlarında yerel kıyafetleriyle ziyaretçileri karşılayan öğrenciler, haritalar, bayraklar, yerel, geleneksel eşyalar ve özel koleksiyonlarla ülkelerini tanıtıyor. Dünya öğrencilerinin buluşmasında, Endonezya ve Yemen'in yerel danslar, öğrenci performansları ve şiir dinletileri gibi sahne gösterileri de yer alacak. Öte yandan üç gün boyunca KİSA tarafından Özbek Pilavı ve diğer ülkelerin yerel tatları katılımcılara ikram edilecek.


VATANDAŞTAN YOĞUN İLGİ
Oldukça renkli olan stantlarda kendi kültürlerini tanıtan öğrenciler vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Etkinliklerin ilk gününde Türkiye’de eğitim gördükleri için de Türkçe öğrenen öğrenciler ile ziyaretçiler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Etkinliğe büyük ilgi gösteren vatandaşlar öğrencilerle uzun uzun sohbet ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat