Özdilek

Siyaset

Dural :Füze Kalkanı Türkiye’yi hedef Alıyor.

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) tarafından düzenlenen “Forum 1980” konulu panelinin bu haftaki konuğu Ulusal Strateji Merkezi (USMER) Başkanı Haluk Dural oldu. Dural, Türkiye’ye kurulacak olan füze kalkanının İsrail’i korumak veya İran’ı gözetlemekten ziyade, doğrudan Türkiye’yi hedef aldığını ifade etti.

Panelin konuşmacı konuğu USMER Başkanı Haluk Dural, “Kurulacak radarın, yüksek çözünürlükte bilgi kaydetme menzili 400 kilometreye kadar düşüyor. Bu da füze kalkanının Türkiye topraklarını hedef aldığını gösteriyor. Bu sürecin başında Türkiye’de Anayasa’nın özerklik temelinde değiştirilmesi gündemde olacak. Bu da, füze kalkanının, Güneydoğu’da oluşacak federal yapıyı Türk Hava Kuvvetleri’nden korumak için kurulduğunun delilidir” dedi.

Dural: “AKP hükümeti, AB’nin dayattığı bütün yasaları bir bir TBMM’den geçirmeye girişti.  Türk girişimcilere binbir türlü zorluk çıkartılırken, yabancılara doğrudan yatırım hakkı tanındığını hatırlatan Dural, “Bu arada, geçmiş hükümetler tarafından Türkiye coğrafyasının 100 bin kilometrekaresi zaten yabancı maden şirketlerine imtiyaz olarak verilmişti.” dedi.

Dural füze kalkanının, İsrail’i korumak veya İran’ı gözetlemekten ziyade, doğrudan Türkiye’yi hedef aldığını bütün konferanslarında söylediğini anlattı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat