Özdilek

Güncel

DURUŞMA ÖNCESİ EYLEM YAPTILAR

2013 yılının ilk kadın cinayeti olan Mehtap Civelek cinayeti davası öncesinde adliye önünde eylem vardı

5 Nisan 2013 Saat: 23:53
DURUŞMA ÖNCESİ EYLEM YAPTILAR
DURUŞMA ÖNCESİ EYLEM YAPTILAR
Son yıllarda büyük artış gösteren kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla kurulan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri dün Gebze Adliyesi'nde görülen ve 2013 yılının ilk kadın cinayeti olan Mehtap Civelek cinayeti davası sırasında aileye destek verip basın açıklaması yaptı. Bu buluşmada, çeşitli tarihlerde öldürülen diğer kadınların yakınları da hazır bulundu.

AÇIKLAMA YAPTILAR
Bir GSM firmasında çalışan ve ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından tehdit edildiği için çağrılı polis koruma verilen, buna rağmen eşi Volkan Civelek tarafından öldürülen Mehtap Civelek davası öncesi "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Gülsüm Kav “Bugün burada kadın kardeşlerimizin yaşam hakkı için toplandık. Kadınların öldürülmediği bir Türkiye`nin mümkün olduğunu söylemek ve Metap kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak il il, adliye adliye, meydan meydan dolaşarak kadınların yaşam hakkı mücadelesini sürdürüyoruz" dedi. 

ANNESİ BAYILDI
Adliye önünde basın açıklaması yapıldığı sırada yine kadın kurbanlardan biri olan Gülşah Sarcan`ın annesi Bağdagül Sarcan fenalaşarak bayıldı. Olay yerinde bulunanlar tarafından 112 Acil Ambulans`a haber verilmesine rağmen ambulans trafik nedeniyle olay yerine 10 dakika sonra gelirken, bayılan Bağdagül Sarcan olay yerinde bulunan diğer kadınlar tarafından suyla ayıltıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat