Özdilek

Güncel

Ege ve Marmara baro başkanları toplantısı

Kocaeli Barosu'nun organize ettiği toplantıya Ege ve Marmara Bölgelerinden 20 kentin baro başkanları eksiksiz katılırken, Afyon ve Uşak hariç toplantıya rağbet gösterildi.

21 Aralık 2013 Saat: 14:35
Ege ve Marmara baro başkanları toplantısı
Ege ve Marmara baro başkanları toplantısı


Kocaeli Barosu'nuh organize ettiği Ege ve Marmara Bari Başkanları toplantısı Wellborn Otel'de gerçekleştirildi. Afyon ve Uşak kentlerinin baro başkanlarının katılmadı toplantı Kocaeli Barosu başkanı Av. Tamer Solakoğlu'nun açılış konuşması ile start almış oldu. Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyeleri Sedar Solak, Cumhur Arıkan, Mehmut Akgül, Ali Yıldız, Alaattin Çakmak, Caner Karakadılar, Çiğdem Demircan, Salih Fırat ve Gülhanım Kara ful kadro katıldılar.

Tamer Solakoğlu, "Baromuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilen avukatlık mesleğinin güncel sorunları, ülkemizin yargı sisteminde yaşanan sorunlar ve bu sorunların mesleğimize yansıması ile yeni avukatlık yasa tasarısı çalışmalarına ilişkin görüş ve düşüncelerimizi paylaşmak için bir arala geldiğimiz için son derece mutluyuz. Hepimizin bildiği üzerinde hemen her toplantı da konuştuğumuz ve antik kronikleşmiş hale gelen sorunlarımız ile ilgili olarak bu toplantımızda değerli görüş ve düşünceleri paylaşacağımız muhakkaktır.

Kısaca özetlemek gerekirse sav, savunma, karar üçlemesinden oluşan yargının kurucu unsuru olan avukat, yargılamada bağımsız savunmayı temsil eder. Bağımsızlık kavramından anlaşılması gereken avukatın özgürlüğüdür. Avukat mesleğini icra ederken özgürler olmalı ve dışarıdan gelebilecek her türlü müdahale ve baskılara karşı korunmalıdır. Bu koruma ile avukata bir ayrıcalık tanınmamakta, avukatın pak ve özgürlüklerini savunmazlar yükümlü kişilerin hakları koruma altna alınmaktadır.

Hepimiz son yıllarda avukatlık mesleğine yönelik baskın saldırıların giderek arttığını görmekteyiz.  Özellikle Ergenekon, Balyoz, KCK gibi davalarda avukatların savunma sürelerinin kısıtlanması, avukatlara çelişe cezaları verilmesi, zorla duruşma salonlarından çıkarılmalarına başlayan süreç özellikle siyasi dava ce dosyaları takip eden meslektaşlarımız aleyhine müvekkilleriyle özdeşleşturmek suretiyle başlatılan soruşturmalarda devam etmiştir.

Avukatlara ve barlara yapılan baskı ve saldırılara karşı durmak hepimizin görevidir. Çünkü özgürlük, adalet, hukuk, demokrasi ve barış herkes için değerlidir. Ama biz avukatlar için çok daha değerlidir. Biz avukatlar ve barlar larım hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat