Özdilek

Güncel

Eğitimciler Berkin’i uğurladı

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle komaya giren ve hayatını yitiren Berkin Elvan için bir açıklama yaptı

13 Mart 2014 Saat: 13:48
Eğitimciler Berkin’i uğurladı
Eğitimciler Berkin’i uğurladı

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi, dün İzmit’te bir araya gelerek, hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı uğurladı. Gezi protestoları sırasında polisin attığı ve başına isabet eden gaz kapsülünden etkilenen ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin için açıklama yapan şube üyeleri, “Haziranın en güzel çocuğu Berkin’i uğurluyoruz” dedi.

 

AKP FAŞİZMİNE KURBAN

Şube üyeleri adına açıklamayı yapan şube başkanı Bilal Şener, “Başbakan’ın polis destan yazıyor dediği günlerdi ve bir çocuğu öldürdüler. Gezi eylemlerinde ölen canların sayısı 8’e çıktı. Tüm Türkiye, Berkin’in yaşam mücadelesini umutla izledi. Fakat Berkin’i AKP faşizmine kurban verdik. Gezi Parkı direnişi ile yıllardır baskılanan gençlik silkindi ayağa kalktı” diye konuştu.

 

ERDOĞAN YARGILANMALI

Berkin Elvan’ın katilinin sadece gaz bombasını atan polis olmadığını, talimatı veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da dile getiren Şener, “Erdoğan, artık işgal ettiği koltuğu terk etmeli, Gezi olaylarında yitirdiğimiz canlardan dolayı da yargılanmalıdır. İnsan haklarını ve demokrasiyi yok etmeye çalışanlar kendi karanlıklarında boğulacaktır. Berkin’in gönlümüzde açtığı yara hesabı sorulana kadar açık kalacaktır” diyerek açıklamasını tamamladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat