Özdilek

Güncel

Ekmekten sonra ulaşıma da zam geliyor

Kocaeli’de 1 Kasım seçimlerinden sonra ekmeğe yapılan zamdan sonra sıra ulaşıma geldi. Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası, şehir içi ulaşımına yüzde 5 ile 15 oranında zam talep etti. Zam görüşmeleri yeni yılda Büyükşe

15 Aralık 2015 Saat: 22:12
Ekmekten sonra ulaşıma da zam geliyor
Ekmekten sonra ulaşıma da zam geliyor

Ulaşım giderlerinin arttığını söyleyen Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, kent genelindeki hatlara yüzde 5 ile 15 arasında değişen oranda zam talep ettiklerini duyurdu. Zam talebini, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimi olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) ilettiklerini söyleyen Kurt, görüşmelerin Ocak ayında başlayacağı bilgisini verdi.

2.25 OLABİLİR

Kocaeli’de ulaşıma son olarak 2014 Ağustos’ta zam yapıldığını hatırlatan Kurt, UKOME ile başlayan görüşmelerin ardından en geç Şubat ya da Mart ayından zamlı tarifenin hayata geçirileceğini söyledi. Görüşmelerin sonunda Kocaeli 12 ilçede bulunan tüm hatlarda yeni bir düzenlemeye gidilecekken en aktif hat olan İzmit kent içinde 2.10 olan tam ücret ücretin 2.25 liraya yükseleceği tahmin ediliyor.

MALİYETLERİ KARŞILAYAMIYORUZ

Başkan Mustafa Kurt, ulaşıma zammın gerekçesinin ise artan ulaşım maliyetleri olduğunu söyledi. Kurt, “Sigorta primleri yüzde 500 arttırıldı. Mazot bir düşüp bir artıyor. Ama artınca düştüğünden daha fazla artıyor. Yedek parça, bakım, lastik, vergi, araç muayene, belediye ruhsat harcı gibi kalemlerde sürekli bir yükseliş var. Esnafın bu artan maliyetleri karşılaması için ulaşıma zam gerekli. Zaten, zam geldiğinde neredeyse 18 ay sonra gelmiş olacak” dedi.

65 YAŞ HALA ÇÖZÜLEMEDİ

Diğer yandan, 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz taşınmasıyla ilgili sorun ise halen çözülmüş değil. Sorunun çözülmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Fikri Işık’la önümüzdeki günlerde bir görüşme yapacak olan Mustafa Kurt, “Bizim kaç kişiyi ücretsiz taşıdığımız belli. O kadar kişinin ücretini talep ediyoruz. Fazlasını değil. Bu sorun Nisan ayından beri çözülmeyi bekliyor. Minibüsçü ve otobüsçüler merak etmesin bu sorun bir şekilde elbette ki çözülecek” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat