Özdilek

Güncel

ELEKTRİK SAYAÇLARINA 10. YIL BAKIMI

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ), 10 yılını doldur elektrik sayaçlarını periyodik muayeneleri için sökerek, laboratuvarında test edecek.

5 Şubat 2013 Saat: 16:01
ELEKTRİK SAYAÇLARINA 10. YIL BAKIMI
ELEKTRİK SAYAÇLARINA 10. YIL BAKIMI

Valilikten yapılan açıklamada, tüketicinin 10 yılını doldurmuş elektrik sayacının periyodik bakıma alınacağı, sayacın kalibre edilip damgalandıktan sonra, tekrar yerine takılacağı bildirildi. Bu hizmet karşılığındaki giderlerin, abonenin faturasına açıklamalı bir şekilde yansıtılacağı belirtilen açıklamada, "Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 9. maddesine göre hazırlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği'nin 'Periyodik Muayene' başlıklı 9. maddesinin (b) şıkkında belirtilen, 'elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yapılması zorunludur' hükmü gereğince, 10 yılını doldurmuş sayaçların kalibrasyonu mümkün değil veya kalibrasyon giderleri sayacın maliyetinin üzerinde bir maliyet gerektiriyorsa, tüketici sayacını yenisi ile değiştirme veya muayene bedelini ödeyerek eski sayacı ile devam etme hakkına sahiptir" denildi. Tüketicinin talebi doğrultusunda, 10 yılını doldurmuş eski sayaçlar yerine, SEDAŞ veya başka firma tarafından sayaç değiştirilmesi isteniyorsa, satıcı firmanın, tüketicinin meskenine takacağı sayaç ile ilgili faturasını, kanun ve yönetmeliklere uygun garanti belgesini tasdik ederek vermek, ayrıca eski sayacıda tüketiciye teslim etmekle zorunlu olduğu bildirildi. Açıklamada, ilgili kanun ve yönetmeliklere uymayan firma ve firmaların, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile diğer kanunlardan kaynaklanan yasal müeyyideler uygulanacağı kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat