Özdilek

Güncel

Emek Dayanışması Ortaokulu Neşet Ertaş Gecesi düzenledi

Emek Dayanışması Ortaokulu, türkülerin babası Neşet Ertaş’ın eserlerini seslendirdiği bir sanat gecesi düzenledi. Gece, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

16 Nisan 2017 Saat: 12:06
Emek Dayanışması Ortaokulu Neşet Ertaş Gecesi düzenledi
Emek Dayanışması Ortaokulu Neşet Ertaş Gecesi düzenledi

Geceye Emek Dayanışması Ortaokulu’nun öğretmenleri, öğrencileri ve velilerin yanı sıra Kırşehirliler Derneği’nden üyeler de katıldı. Geceye ayrıca emekli öğretmenler ve diğer okulların müdürleri de katılım gösterdi. Neşet Ertaş türküleriyle bir kez daha anıldı. Emek Dayanışması Ortaokulu yaptığı düzenlediği bu geceyle tam not aldı.

Ertaş’ın hayatını anlatıldı Neşet Ertaş türküleriyle başlayan gecede ayrıca Ertaş’ın hayatı da anlatıldı. Emek Dayanışması Ortaokulu müzik öğretmeni Leyla İnce “Köprüden Geçti Gelin”,     “Dane Dane Benleri Var”, isimli eserleri seslendirdi. Ardından Zeynep İrem Kıroğlu, “Niye Çattın Kaşlarını”  adlı türküyü söyledi. Ertaş’ın türkülerini seslendiren Leyla İnce ve Zeynep İrem Kıroğlu büyük alkış aldı.

Neşet Ertaş’ın yanı sıra babası Muharrem Ertaş ta gecede unutulmadı. Neşet Ertaş’ın babası için söylediği “Babamla ben aynı ruhun insanlarıyız” sözü vurgulandı. Gecede Eda Gümüş tarafından “Zor İmiş Meğer” adlı eser, matematik öğretmeni İlhan Erdoğan ve öğrenci Sena Öztürk tarafından “Neredesin Sen” adlı eselerler de seslendirildi. Öte yandan gecede Ertaş’ın en çok sevilen eserlerden biri olan “Zülüf Dökülmüş Yüze” adlı parça Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmeni Erdal Karademir tarafından söylendi.

Ertaş’ı anma gecesine öğrencilerden oluşturulan koro damgasını vurdu. Öğrencilerin oluşturduğu koro sahnede “Bahçe Duvarından Aştım” isimli eseri söyleyerek geceyi hareketlendirdi. Gecenin son konuşmasını ise Emek Dayanışması Ortaokulu müdürü İsmail Ünlü gerçekleştirdi. Gecede sahne alan orkestraya, öğretmenlere, katılımcılara ve koroya tek tek teşekkür eden Ünlü, Ertaş’ın türkülerinin unutulamayacağını söyledi. Katılımcılar unutulmaz bir gece yaşadı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat