Özdilek

Güncel

Emniyette cemaat araştırması

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ilmimiz emniyet teşkilatına gönderilen talimat yazısında Gülen cemaatinin silahlı bir yapılanmasının olup olmadığının araştırılması istendi

7 Temmuz 2014 Saat: 17:20
Emniyette cemaat araştırması
Emniyette cemaat araştırması

Savcılık talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu 30 ilin emniyet müdürlüğüne talimat yazısı gönderdi. Söz konusu talimat yazısında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, talep edilen tüm bilgi ve belgelerin en kısa sürede gönderilmesi istendi.

 

SİLAHLI GÜCÜ VAR MI?

‘Gizli’ ibareli yazıda Fethullah Gülen ve cemaatiyle ilgili çarpıcı talepler sıralandı. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Gülen cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığının araştırılması yer alıyor.

 

10 YILLIK ARAŞTIRMA

Talepte, ilgili kısım ise şöyle: “Fethullah Gülen ve cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığı, ordu, jandarma, MİT ve emniyet birimleri içerisindeki cemaate bağlı üye olanların silahlı bir eyleme kalkışmaları halinde hükümeti yıkabilecek veya anayasayı ortadan kaldıracak güçlerinin olup olmadığının belirlenmesi…” Talimat yazısında ayrıca son 10 yılın önemli olaylarının araştırılması da talep edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat