Özdilek

Güncel

Emniyetteki terfi krizi çözüldü

Emniyet Teşkilatı’nda geçtiğimiz yıl terfi edilmesi gerekirken, kadro olmadığı gerekçesi ile terfi edilmeyen polis müdürü ve emniyet müdürleri, Danıştay’ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı ile terfi ettirildi.

27 Nisan 2015 Saat: 00:43
Emniyetteki terfi krizi çözüldü
Emniyetteki terfi krizi çözüldü

Emniyet Teşkilatında, geçtiğimiz yıl ilginç bir uygulama yapılarak terfi süreleri dolduğu halde, Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin polis müdürü ile amiri kadro olmadığı gerekçesiyle terfi ettirilmemişti. Bu karardan Kocaeli’nde de terfi süresi gelen 10 emniyet müdürü ve 2 emniyet amiri etkilenerek terfi ettirilmedi.


Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde her yıl Haziran ayında düzenlenmesi artık geleneksel hale gelen polis terfi töreni, geçtiğimiz yıl yapılmadı. Ayrıca terfi alan personel açıklamaları da geciktirildi. Bir üst rütbeye terfi etmeyi bekleyen personele kadro olmadığı gerekçe gösterildi. Türkiye genelinde terfi edemeyen 2 bin 220 polis, idare mahkemeleri ve Danıştay’a dava açtı. Kocaeli’nde de terfi bekleyen ancak alamayan emniyet müdür ve amirleri avukatları aracılığıyla dava açtı.


Terfi ettirilmeyen personelin avukatları aracılığı ile Danıştay 12. Daire’ye açılan davalarda, polis müdürü ve amirleri kazanılmış tüm özlük haklarını geri istedi. Görülen davalarda Başbakanlık kurumunun savunmasında personel sayısının çok fazla olduğu, ihtiyaç duyulmayan rütbelerde aşırı yığılmaların bulunduğu belirtildi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü bozulan personel piramidinin hizmet gereklerine uygun hale getirilmesi amacıyla bir kısım personelin terfi ettirilmediğini aktardı.

 

Türkiye genelinde terfi ettirilmeyen 653 3. sınıf emniyet müdürü, 808 4.sınıf emniyet müdürü ve 759 emniyet amirinden Danıştay’a dava açanların çoğunluğu alınan yürütmeyi durdurma kararıyla bu ay içerisinde bir üst rütbeye terfi ettirildi. İlimizde de bir üst rütbeye terfi ettirilmeyen 12 emniyet müdürü ve amiri terfi etti. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan terfilerin de; Danıştay’ın terfi krizini kısmen çözmesinin sonucu olduğu ortaya çıktı.

 

653 üçüncü sınıf, 808 dördüncü sınıf emniyet müdürü ile 759 emniyet amirinden dava açanların çoğunluğu, Danıştay kararıyla bu ay içerisinde bir üst rütbeye terfi ettirildi. İlimizde de davacı 12 müdür ve amir terfi etti. İlimizde görevli Cabir Yeşiltaş ve Zeynettin Sağlam 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne; Coşar Özler, Hakan Yağmur, Uğur Eldemir, Ercan Özkan, Ahmet Şahin, Mithat Aynacı, Turan Şahin ve Mehmet Şahan 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne, Yusuf Kün ve Necmi Uçar ise 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi etti.

 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan son terfilerin de; bu karar sonucu olduğu öğrenildi. 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi eden Cabir Yeşiltaş ve Zeynettin Sağlam Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirilmişti. 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi eden Uğur Eldemir Havaalanı Şube Müdürlüğü’ne, Ercan Özcan Hassas Bölge Şube Müdürlüğü’ne, Turan Şahin Silah Ruhsat Şube Müdürlüğü’ne Hakan Yağmur Personel Şube Müdürlüğü emrindeki görevlere getirilmişti. 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi eden Yusuf Kün Derince İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı’na ve Necmi Uçar ise Deniz Polisi Şube Müdürlüğü görevlerine getirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat