Özdilek

Siyaset

En büyük sorun geçmişteki plansızlık

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker Mimarlar Odası’nın Mimarlık Haftası dolayısıyla düzenlediği panelde Büyükşehir Belediyesi’nin kent için yaptığı hizmetleri anlattı.
 
ULAŞIM AĞI PLANLANMADI
Şehirde geçmiş yönetimlerin plansız uygulamaların çokça görüldüğünü ifade eden Başkan Vekili Şeker, “Bu şehrin en büyük sorunu plansızlıktır” dedi. Başkan Vekili Şeker, “Deprem sonrası kentin kuzeyine bir üniversite kampusu kuruldu. Ancak binlerce öğrencinin ve araştırma hastanesi dolayısıyla yüzlerce insanımızın bulunduğu kampusun ulaşım ağı planlanmadı. Bu gibi pek çok plansız konularla karşılaştık” şeklinde konuştu.
 
12 MİLYON İLAVE YEŞİL ALAN
Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiklerinde planlı bir şehir olma yolunda çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Vekili İlyas Şeker, “Yüzde 40’ı ormanlarla kaplı ve Marmara ve Karadeniz’e sınırı olan Kocaeli’nin denizinden faydalanamıyoruz. Sanayi kenti olmanın bu gibi bazı dezavantajları var. Ulaşımda alternatif yollar planladık. 12 milyon metrekare ilave yeşil alanı kente kazandırdık. Bunların hepsini bir plan çerçevesinde geleceğe yönelik olarak gerçekleştirdik” diye konuştu. Başkan Vekili Şeker, Kocaeli’nin son yıllara kadar sömürülen bir şehir olduğunu da sözlerine ekledi.
 
AKADEMİSYENLER KATILDI
Mimarlar Odası’nın eski binasında yapılan panele Kocaeli Mimarlar Odası Başkanı Yalçın Ergen, Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Mimar Murat Uluğ, Öğretim Görevlisi ve Şehir Plancısı Kıvanç Kutluca ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan da katıldı. Akademisyenler kentte yaşanılabilir ortamların oluşturulması gerektiğini belittiler. Toplantıda kenti kent yapan unsurlardan olan ağaçlı alanların, meydanların ve spor alanlarının çoğaltılması gerektiği kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat