Özdilek

Güncel

En gözde tedavi yöntemi: Refleksoloji

Refleksoloji Terapi Uzmanı Bilal Yalçıner, çağımızın gözde tedavi yöntemlerinden biri olan Rejleksoloji terapisini anlattı. Sağlık, bebek ve engelli refleksolojisinden olmak üzere üç alanda terapisi uygulanan bu tedavi yöntemiyle fıtıkt

5 Temmuz 2014 Saat: 18:09
En gözde tedavi yöntemi: Refleksoloji
En gözde tedavi yöntemi: Refleksoloji

Türkiye’nin tek refleksoloji kliniğinin sahibi olan Refleksoloji Terapi Uzmanı Bilal Yalçıner, çağımızın gözde tedavi yöntemlerinden biri olan refleksoloji terapileriyle ilgili bilgiler verdi. Zihinsel yetersizlikten fıtığa, uyku probleminden kireçleme sıkıntılarına kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde uygulanabilen refleksoloji terapileri, sadece tedavi amaçlı değil aynı zamanda koruyucu amaçlı da hastalara uygulanabiliyor. İşte pek aşina olmadığımız bir tedavi yöntemi olan refleksoloji terapisi.

 

Refleksoloji terapisi nedir?

El ve Ayak tabanı-yüzeyi ve iç-dış kenarlarındaki varlığı kabul edilen noktalara manuel olarak belli sistematik tekniklerle uygulunan Acupure bir terapi şeklidir. El ve ayaklardaki belirli noktalara baskı uygulanması yoluyla ağrının giderilmesine yönelik yapılan bir terapi metodudur. Refleksoloji Terapi, 12.000 yıllık geçmişi olan Komplementer Tıp-Tamamlayıcı Tıp alanında en ön sıralarda yer almaktadır. Refleksoloji Terapi, aynı zamanda Alternatif ve Koruyucu Hekimlik Yöntemidir.

 

Refleksoloji terapisi ne değildir?

Ayak Masajı değildir. Başlı başına bir tedavi yöntemi değildir. Modern tıbbın muadili olmamakla birlikte aksine Tamamlayıcı Tıp özelliğiyle Modern tıbbın en büyük yardımcılarındandır.

 

Refleksoloji Uzmanı kime denilebilir?

Refleksoloji Terapisini uygulayan Uzman kimseye refleksolog denir. Refleksoloji Uzmanı Anatomi-Fizyoloji-Kinesiyoloji İlk yardım ve sağlık bilgisi ve aynı zamanda masaj uygulaması anlamında önemli ve gerekli eğitimlerini kabul edilen ve geçerliliği tescillenmiş merkezlerden eğitim alan kişiler olmalıdır.

 

Refleksoloji terapisi hangi durumlarda uygulanabilir?

Refleksoloji terapileri bizim merkezimizde hastalarımıza daha fazla yardımcı olabilmek adına üç ana grupta yapılıyor. Bu gruplar sağlık, bebek ve engelli refleksolojisi olmak üzere üçe ayrılıyor. Refleksoloji tedavi yöntemini de çok farklı alanlarda kullanabiliyoruz. Bu alanlar bel-boyun fıtığı, kireçleme, postür bozukluğu, felç/inme-motor, gerilik-yürüme bozuklukları, zihinsel yetersizlikler, otizm-asperger-rett sendromu, serebral palsi, hidrosefali-mikrosefali-lizansefali, konuşma problemleri, huzursuz bacak, düşük ayak, karın bölgesi ağrı-şikayetleri, alt ıslatma-adet düzensizlikleri-regl ağrıları, uyku problemleri ve düşük-yüksek tansiyon olarak karşımıza çıkıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat