Özdilek

Güncel

“En organik besin balıktır”

İzmit'in meşhur balıkçısı, Hamdi Bineklioğlu balığın en organik besin olduğunu belirterek, “Doğal bir besin olduğu için değerlidir” dedi

18 Mart 2018 Saat: 15:17
“En organik besin balıktır”
“En organik besin balıktır”

İzmit’in en köklü esnaflarından ve Balıkçı Hamdi olarak tanınan Hamdi Bineklioğlu, balığın besin değerine dikkat çekerek, “Günümüzde hormon katılmayan gıda ürünü neredeyse kalmadı. Ama balık bunun dışında. Çünkü balık doğal olmayan hiçbir materyalle beslenmez” dedi.

Balık fiyatlarının bu yıl beklenen düzeye neden gelmediğini sorduğumuz Hamdi Bineklioğlu, “Bu doğa ile ilgili bir olay. Balığın bol ya da az olması tamamen doğa şartlarına bağlı. Küresel ısınmanın etkisi en çok denizlerde görülüyor. Buna bağlı olarak çeşit çok olmasına rağmen az ürediği için bu da fiyatlara yansıyor” cevabını verdi.

Hamdi Bineklioğlu 1990 yılında bu yana denizlerin ve özellikle körfezin hayli temizlendiğini söyledi. “Denizlerimiz temiz ama bilinçsiz avlanmanın önüne geçilemiyor” diyen Bineklioğlu av yasağının yaklaştığı bugünlerde denetimlerin sıklaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat