Eğitim

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KALİTESİ SEMPOZYUMU YAPILACAK

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen 5. Enerji Verimliliği ve Kalitesi Sempozyumu (EVK’2013) 23-24 Mayıs 2013 tarihinde Green Park Otel’de gerçekleştirilecek

18 Mayıs 2013 Saat: 02:08
ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KALİTESİ SEMPOZYUMU YAPILACAK
ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KALİTESİ SEMPOZYUMU YAPILACAK

 EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş’ın yöneteceği “Elektrikte Özelleştirme Sürecinin Değerlendirilmesi” ve EMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avni Haznedaroğlu’nun yöneteceği “Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Üzerine Yasal Düzenlemeler” başlıklı panellerin yanı sıra 12 farklı oturumda biri çağrılı olmak üzere toplam 62 bilimsel bildiri sunulacak.

Sempozyum çalışmaları 23 Mayıs 2013 tarihinde açılış konuşmaları ile başlayacak. İlk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü‘nden Prof. Dr. Sermin Onaygil, "LED‘li Yol Aydınlatması ve Enerji Verimliliği" başlıklı açılış bildirisini sunacak. Ardından EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş‘ın yöneteceği "Elektrikte Özelleştirme Sürecinin Değerlendirilmesi" başlıklı panel gerçekleştirilecek. Panele, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği‘nden Şadi Büyükkeçeci, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, EMO Enerji Birimi Koordinatörü Olgun Sakarya ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi‘nden Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu konuşmacı olarak katılacak.

Panelin ardından Doç. Dr. M. Hakan Hocaoğlu‘nun yöneteceği ilk oturumda; "Dağıtık Enerji Kaynakları Şebeke Bağlantı Trafosu Grubu Tipinin Toprak Arıza Akımına Etkisinin İncelenmesi", "Şebekeye Bağlı Sistemler için Üç Faz ve Tek Faz Pll‘lerin Performans Değerlendirmesi", "Uyarlamalı Medyan Filtresi ve Birikimli Toplam Yöntemleri ile Bir Güç Sisteminde Arıza Tespitinin İncelenmesi", "Akıllı Şebekelerde Gelişmiş Yerel Talep Yönetimi" ve "Gerilim Çökmesi Kaynağının Yerini Belirlemede Kullanılan Yöntemlerin İncelenmesi" başlıklı bildiriler sunulacak.

Prof. Dr. Semra Öztürk‘ün yöneteceği ikinci oturumunda; "Dağıtılmış Hava Aralıklarının Transformatör Nüve Performansına Etkileri", "Küçük Rüzgar Türbinleri İçin Eksenel Akılı Sürekli Mıknatıslı Üreteç Uygulaması", "Fotovoltaik Sistemlerde Maksimum Güç Noktası izleyicisinin Verimliliğe Etkisi", "Yük Tahmini için Geliştirilen Matematiksel Modelleri ve Uygulaması", "Yüksek Performanslı Servo Uygulamalar için Motor Sürücüsü Tasarımı ve Uygulaması" başlıklı bildiri sunumları yer alıyor.

Yoğun İkinci Gün Programı

Sempozyumun ikinci gününde ise 3 farklı salonda paralel oturumlar yapılacak. Maşukiye Salonu‘nda Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın‘ın başkanlığını yapacağı oturumda "Gerilim Dengesizliğinin Ölçülmesi için Yeni Bir Yaklaşım", "Kızıltepe Ovasında Tarımsal Sulamanın iletim ve Dağıtım Şebeke Kalitesi Üzerine Etkileri", "Üç Fazlı Sistemlerde Labview Tabanlı Harmonik Sorumluluk Paylaşımı Hesabı", "Harmonik Üreten Yük Tespit Metotlarının-İndislerinin Çeşitli Kaynak ve Yük Durumları İçin Doğruluklarının İstatistiksel Analizi", "Bazı Güç Kalitesi Bozunumlarının Belirlenmesinde Çarpıklık ve Basıklık Katsayıları ile Dalgacık Katsayılarından Enerji Yöntemiyle Özellik Çıkarımı Yönteminin Karşılaştırılması" başlıklı bildirilere yer verilecek.

Aynı saatlerde Sarımeşe Salonu‘nda Prof. Dr. Ertan Yanıkoğlu‘nun yöneteceği oturumda "Bir Endüstriyel Kuruluşta 6-Sigma Tekniğinin Kullanılmasıyla Enerji Verimliliğinin Yükseltilmesi", "Elektriksel Rezonans Frekansı Belirlemek Amacıyla IEC 60076o16 Standardı ile Uyumlu Bir Test Prosedürü Geliştirmek", "Orta Gerilim Tristörlü Kompanzasyon Sistemi Tasarımı ve Uygulaması", "Elektrikli Araçlarda Kullanılan Lityum-İyon Bataryalar için Model Geliştirilmesi", "Atıktan Enerji Üretimi ve İZAYDAŞ Uygulamaları" başlıklı bildirilerin sunumu gerçekleştirilecek.

Bu sırada Derbent Salonu‘nda ise Doç. Dr. Engin Özdemir‘in yöneteceği oturumda "Güç Sistem Harmoniklerinin Ayrık Hartley Dönüşümü ile İncelenmesi", "Medikal Yoğunluklu Dağıtım Şebekelerinde Güç Kalitesi İncelemesi", "Asenkron Motorun Boşta Çalışma Veriminin Arttırılması ve DSP Tabanlı Uygulaması", "Sürekli Mıknatıslı Senkron Generatörlü Rüzgar Santrali Benzetimi", "Raylı Sistemlerde Enerji Otomasyonu ile Hat Kayıplarının Azaltılması", Linyit ile Çalışan Elektrik Üretim Santrallerinde Karşılaşılan Sorunların Enerji Verimliliğine Etkileri ve Çözüm Önerileri" ile "İzmir Bölgesinde Belli Noktalarda Fliker Durum Değerlendirmesi" başlıklı bildiriler sunulacak.

Panelde Mevzuat Değerlendirmesi Yapılacak

Paralel oturumların tamamlanmasından sonra EMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avni Haznedaroğlu‘nun yöneteceği "Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Üzerine Yasal Düzenlemeler" başlıklı panel gerçekleştirecek. Panele konuşmacı olarak Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, İTÜ Enerji Enstitüsü‘nden Prof. Dr. Sermin Onaygil, Enerji Yönetimi Derneği‘nden A. Naci Işıklı ve TMMOB Yüksek Onur Kurulu Hüseyin Yeşil katılacak.

Paralel Oturumlar

Panelin ardından Maşukiye Salonu‘nda Prof. Dr. Belgin Türkay‘ın yöneteceği oturumda; "Dengesiz Gerilimler Altında Asenkron Motorlar Kısım 1: Performans Analizi", "Dengesiz Gerilimler Altında Asenkron Motorlar Kısım 2: Deratasyon", "Modüler Çok Seviyeli Dönüştürücüler: Topolojiler ve Donanımsal Özellikler", "Kızıltepe Ovasında Tarımsal Sulamadan Kaynaklanan Gerilim Dalgalanmalarının Asenkron Motorların Performansı Üzerine Etkileri", "Modüler Çok Seviyeli Dönüştürücüler: Anahtarlama Yöntemleri" başlıklı bildiriler sunulacak.

Aynı saatlerde Sarımeşe Salonu‘nda Prof. Dr. Özcan Kalenderli yöneteceği oturumda ise "Yüksek Gerilim Tesislerinde Kullanılan Yalıtkan Yağların Delinme Dayanımı Analizi", "Yıldırımdan Korunma Tasarımında Kullanmak için Risk Değerlendirme Yazılımı Geliştirilmesi", "Doğru Akım (DC) Alternatif Akım (AC) ve Statik (ST) Tip Uyartım Sistemlerinin Performanslarının Analizi", "Elektrikli Araçların Dağıtılmış Enerji Üretim-Depolama Sistemi Olarak Değerlendirilmesi", "Modern Enerji Depolama Sistemleri ve Kullanım Alanları" başlıklı bildirilerin sunumu yapılacak.

Yine paralel oturum olarak Derbent Salonu‘nda Doç. Dr. Mehmet Kurban‘ın yöneteceği oturumda ise "Şebeke Gerilim Değişimlerini Sezme Amaçlı Kontrol Metodlarının incelenmesi ve Performanslarının Değerlendirilmesi", "Kesintisiz Güç Kaynakları ve Hastane Uygulaması", "Türkiye‘nin Farklı Bölgelerindeki Güneş lşınım Verilerinin Analizi ve Değerlendirilmesi", "Rüzgar Enerji Santrali Güç Kalite Parametrelerinin Gerçek Zamanlı Ölçümü ve Değerlendirilmesi", "Sakarya İli Milli Eğitim Bakanlığı Okullarında Yıldırıma Karşı Korunma Araştırması", "BEP-TR Yazılımı ile Konutlarda Enerji Kimlik Belgesi Uygulaması ve Aydınlatmaya Yönelik Tüketilen Enerjinin Tasarruf Potansiyelinin Belirlenmesi", "Asenkron Motorlarda Stator Sarım Kısa Devre Arızalarının Ani Güç İmza Analizi ile Tespiti" başlıklı bildirilere yer verilecek.

Son Oturumlar

Bu oturumların tamamlanmasının ardından sempozyum kapsamında yine 3 farklı salonda paralel olarak son oturumlar düzenlenecek. Maşukiye Salonu‘nda Doç. Dr. Bora Alboyacı‘ın yöneteceği oturumda; "Tam ve Azaltılmış Derece Modelli Rüzgar Santrallerinin Geçici Durum Davranışı", "Frekans Kontrolü Uygulamalarının Özel Sektör Elektrik Santralleri İçin incelenmesi", "Fotovoltaik Sistemlerin Şebekeye Uyarlanmasında Yaşanan Enerji Kalite Sorunlarının Giderilmesi için Matlab Gui Tabanlı Simülatör Tasarımı", "Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Enerji Santrallerinin Şebeke Bağlantı Kriterleri", "Fotovoltaik Hücrenin Tek Diyot Eşdeğer Devre Parametrelerinin Çıkarılması ve Matlab/Simulink Modeli" başlıklı bildiriler sunulacak.

Sarımeşe Salonu‘nda Doç. Dr. H. Tarık Duru‘nun yöneteceği oturumda "Bir Otelin Enerji Verimliliğinin İncelenmesi ve Verimlilik Kriterlerine Göre Tasarlanması", "LED Aydınlatma Uygulamaları için Yüksek Başarımlı LED Sürücü Devrelerinin Ayrıntılı Analizi", "Aşağı ve Yukarı Yoğun Asansör Trafik Türlerinin Enerji Tüketimlerinin Asansör Simülatörü Kullanılarak Karşılaştırılması", "Yeşil Binalar ile Aydınlatma için Tüketilen Enerjideki Tasarruf Potansiyelinin ve Ekonomik Katkıların Belirlenmesi" ve "Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Yerleşkesi için Optimum Yenilenebilir Güç Üretim Sistemlerinin Belirlenmesi" başlıklı bildiriler ele alınacak.

Doç. Dr. Mehmet Bayrak‘ın yöneteceği ve Derbent Salonu‘nda düzenlenecek olan oturumda "Farklı Tip Aydınlatma, Aygıtlarının Harmonik Etkilerinin Karşılaştırılması", "AC2A ve ST1A Tipi Uyartım Sistemi Modellerinin Gerçekleştirilmesi", "Güç Transformatörlerinde Güç Faktörü Testleri ve Enerji Kalitesine Etkileri", "Floresan Lambaların Harmonik Güç Hesaplan ve Ölçümü", "Enerji Depolama Sistemleri ve Yeni Açılımlar", "Elektrik Piyasalarında Kısıtlılık Yönetimi" ve "Elektrikli Araç Şarj Yöntemleri" başlıklı bildirilerin sunumu yapılacak.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat