Özdilek
Cavit İnam
Cavit İnam

Engellemelere rağmen, sonuca gideceğine, başarılı olacağına inanıyor,

Ülkemiz, uzun bir süreden beri, demokrasi, hukuk ve ekonomi uygulamaları açısından, sorunlu bir dönemi yaşıyor.

12 Mart 2025 Saat: 23:08

"Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi"nin, kamu düzeni ve hukuk alanda yarattığı yıkım da ciddi boyutlara ulaşmış bulunuyor. Tüm bu olumsuz uygulamalar sonucunda ise yaratılan yüksek enflasyon olgusu, gelir dağılımı adaletsizliği sorununu doğuruyor, büyütüyor, geleceğe yönelik umutları kırıyor, toplumsal karamsarlığa yol açıyor.

Ortaya çıkan söz konusu olumsuz tablo, doğal olarak, alternatif çözüm önerilerinin ortaya konmasını gerekli kılıyor. Tam da bu aşamada ana muhalefet partisi olan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin, parti içi demokrasi ilkelerini gözeterek, ön seçim ile, Cumhurbaşkanı adayını belirleme kararı ve eylemi, ilk adım olarak, doğru ve yerinde bir politik tavır olarak, sonuç doğuruyor. Ön seçim sonucu, CHP'nin, Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması beklenen sayın Ekrem İmamoğlu'nun, bu doğrultuda, doğru ve kapsayıcı bir tercih olduğu görüşü kamuoyunda genel kabul görüyor, ağırlık kazanıyor.

Bugünün Türkiye'sinde, kuvvetler birliğine dayalı, meclisin işlevsiz kılındığı, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, özgür basın ilkesinin göz ardı edildiği, otoriter bir yönetim anlayışının ve politikaların, ülkenin sorunlarını çözmekte, dünya düzenine ayak uydurmakta yetersiz kaldığı, kalacağı görülüyor. Ortaya çıkan tüm bu olumsuz koşullar, yönetsel bazda, kurum ve kuruluşları ile işlerlik kazanacak ileri demokrasi gereksinimi yanında mevcut ekonomik ve sosyal yapının reformist bir anlayış ile yeniden yapılanma ihtiyacını dayatıyor. Mevcut politikaların uygulanması halinde ise, ülke sorunlarının daha da büyüyeceği, sonucunda erken seçimi zorunlu kılacağı yönünde de mesaj içeriyor

Bu bağlamda, CHP'nin olası Cumhurbaşkanı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun mega kent İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki dönem başkanlığını yapıyor olması, elde ettiği büyük seçim başarıları, bu süreçte ki sosyal belediyecilik kapsamında, eşitlikçi uygulamaları, kentli kimliğini öne çıkarma tercihi, uluslararası düzeyde, kurumlar ile diyalog kurma yetisi, geleneksel ve modernite kavramlarını sentezleme becerisi, inandıcılığı ve içtenliği ile geniş halk kitleleri nezdinde karşılık buluyor. İnsani ve siyasi profili itibariyle de, Türkiye ortalamasını temsil ettiği görüşü ülke genelinde genel kabul görüyor.

Öte yandan, CHP'nin çok değerli, başarılı diğer potansiyel Cumhurbaşkanı adayı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a karşın, sandıkta, Türkiye ittifakını sağlama açısından, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun daha avantajlı konumda olduğunu düşündürüyor. Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı, CHP açısından doğru bir tercih olacağını görülüyor. Sayın Ekrem İmamoğlu'na çıktığı bu zorlu yolda, her türlü engellemelere rağmen, sonuca gideceğine, başarılı olacağına inanıyor, bu süreçte kendisine, üstün başarılar, yol açıklığı diliyorum.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Tiyatroya Adanmış Bir Yaşam: Burhan Akçin21 Kasım 2024 Saat: 09:36
Sarıkamış'ta başlayan yaşam serüvenini: çocukluk hayali ve sevdası, tiyatro sanatçısı olma kararlılığını, her türlü engellere rağmen, ısrarla sürdüren Burhan Akçin;
"Keyifli bir emeklilik süreci yaşama önerimdir"1 Haziran 2024 Saat: 14:18
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na önerimdir
Yerel seçim başarısı, demokrasi açısından umut oluşturmuştur!14 Nisan 2024 Saat: 13:23
Mahalli seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'in, "Türkiye İttifakı" söylemi ile, birinci parti olarak elde ettiği büyük başarı, demokratik güçler açısından, geleceğe yönelik umut oluşturmuş, sevinç yaratmıştır.
"İzmit Kent Lokantası" ve sosyal belediyecilik29 Şubat 2024 Saat: 23:04
Sosyal belediyecilik ve halkçı uygulamalar doğrultusunda; İzmit Belediye Başkanı, Sayın Fatma Hürriyet Kaplan'ın girişimlerini takdir ile karşılıyorum.
Kayıp Roma Başkenti Nikomedia, bu konferansla taçlandırıldı27 Kasım 2023 Saat: 16:43
İzmit tarihini arıyor. Bu doğrultuda yapılan arkeolojik çalışmaların tanıtımına yönelik; Nikomedia: Roma İmparatorluğu Başkenti'nden, Türk Endüstri Başkentine temalı konferans harikaydı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat