Özdilek

Güncel

Engelsiz Kariyer Günü'nde engellilere iş imkanı

3 Aralık Dünya Engeliler Gününde, İzmit Belediyesi ve İŞKUR ortaklığında bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Engelsiz Kariyer Günü’nde engelliler, işverenler ile buluştu.

3 Aralık 2014 Saat: 17:58
Engelsiz Kariyer Günü'nde engellilere iş imkanı
Engelsiz Kariyer Günü'nde engellilere iş imkanı

3 Aralık Dünya Engeliler Günü’ne özel olarak İzmit Belediyesi ve Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü(İŞKUR) ortaklığında bu yıl 5’incisi düzenlenen Engelsiz Kariyer Günü’nde engelliler, işverenler ile  buluştu. Dolphin AVM’de bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. İzmit Ritim Grubu’nun hazırladığı ses çalışmalarıyla başlayan etkinliğe; Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukci, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, AKP İzmit Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, firma yetkilileri, engelli vatandaşlar ve engelli yakınları katıldı.

 

“İLİMİZDE ENGELLİ İSTİHDAMI YÜZDE 96”

Etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren İŞKUR İL Müdürü Öztekin Kaşukci, rakamsal verilere dayanarak engellilerin çalışma oranına ve istihdamına değinerek “1130’u aşkın işyerimiz engelli vatandaşımızı çalıştırıyor. İlimizde 5676 adet engelli kardeşimizin çalışması gerekiyor. 5376 adet engelli kardeşimiz istihdam edildi. İlimizde istihdam edilen engelli oranı yüzde 96. Geriye kalan yüzde 4 ise giriş çıkışları ve bu gibi sebeplerden kaynaklanıyor. Geçen yıl düzenlediğimiz aynı etkinlikte salondan çıktığımız an itibariyle 196 kişi direkt istihdam edildi. Ardından geçen zamanda ise engelli kardeşlerimizin özgeçmişleri incelendi ve kariyer gününde başvuru yapan engelli kardeşlerimizden 386 kişi işe alındı” dedi.

 

“BÜYÜK EKSİKLERİMİZ VAR”

Kaşukci’nin ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Çok özel bir günde buluştuk. Ritim Grubu çok içten, samimi ve sempatik bir gösteri sundu. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Bizlerin de 1 dakika sonra engelli olmayacağı kesin mi? Bunlar dünyanın gerçekleridir. Engelleri kabullenip, dezavantajlarını ortadan kaldırmalıyız. Parklarımızı, yollarımızı engelli kardeşlerimiz için daha iyi yapmaya çalışıyoruz fakat bu konuda çok büyük eksikliklerimiz var” açıklamalarında bulundu.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PROJE”

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, “Amaç engellilere güvenli ve huzur içinde çalışabileceği imkânları sunmaktır. Gerek kamu gerekse özel sektör, engelli kardeşlerimizin ellerinden tutmalıdır. Türkiye’ye örnek olan bu projeyi çok önemli buluyoruz. Allah tüm engelli kardeşlerimizin yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi. Engelsiz Kariyer Günü’ne katılan ve engellilere desteğini sürdüren TEB, Kavanlar İnşaat, NWG gibi 18 firmanın yöneticisine plaket verildi. Ardından düzenlen kokteylde engelliler birbirleri ile tanışma fırsatı buldu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat