Özdilek

Eğitim

Engelsiz Yaşam Kursiyerlerine Belgeleri Verildi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

İzmit Belediyesi ile Halk Eğilk Eetim Müdürlüğü işbirliği ile açılan Engelsiz Yaşam Kursu’nu bitirenlere düzenlenen törenle belgeleri verildi. Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Hanımeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen belge törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Başkan Yardımcısı Ayhan Acar, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Özcan ve kursiyerler katıldı.

 

GELECEĞİN MESLEĞİ

 

Bilal Yalçıner’in öğretmenliğini yaptığı ve 9 hafta süren Engelsiz Yaşam Kursu’na 157 kişi katıldı. Başkan Doğan, belge töreninde yaptığı konuşmada” Hasta ve yaşlı hizmetleri geleceğin meslek dalıdır. Nüfusumuzun yüzde 602ını gençler oluşturuyor.2025 yılında yaşlı nüfusu 2, 2050 yılında da 3 katına çıkacak. Bilimsel hesaplar, dünyada yaşlanmaya en büyük aday olarak ülkemizi göstermektedir. Zaten gelişmiş birçok ülkenin nüfusu yaşlılardan oluşuyor. Sizler geleceği çok iyi gördüğünüz için böyle bir kursa katıldınız. Bu gün ülkemizde yaşlı bakımla ilgili yeterli yetişmiş eleman yok. Geleceğe hazırlık yapmalıyız. Yaşlı hizmetleri konusunda personel yetiştirmeliyiz. Yaşlıya herkes gibi yaklaşamayız. Mutlaka bunun eğitimini almalıyız. Gelecekte aranan mesleklerden olacak bir konuda eğitim aldığınız için hepinize kutluyorum” dedi.

Doğan’ın konuşmasının ardından kursiyerlere   belgeleri verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat