Özdilek

Güncel

Eryılmaz’dan 65 yaş önerisi

MHP’li Vahit Eryılmaz 65 yaş ve üstündeki vatandaşların ücretsiz seyahat etmeleri ile ilgili sıkıntıların çözümü için bir önerge sundu. Ödemelerin belediyece yapılmasını isteyen Eryılmaz’a yanıt veren Zekeriya Özak, “Hukuka u

12 Haziran 2014 Saat: 17:44
Eryılmaz’dan 65 yaş önerisi
Eryılmaz’dan 65 yaş önerisi

Büyükşehir Belediyesi’nin haziran ayı meclis toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’ya giren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile ilçe belediye başkanları katılmadı. 152 maddenin görüşüldüğü toplantıya Başkan Vekili Zekeriya Özak başkanlık etti.

 

KARTLARA PARA YATIRILSIN

Hükümetin karara bağladığı, ancak sıkıntılara sebep olan 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasıyla ilgili uygulama için verilen soru önergesinde, konu hakkında değişikliğe gidilmesi istendi. MHP Grup Başkan Vekili Vahit Eryılmaz, 65 yaş üstü vatandaşların kullandığı kent kartlara belediyenin para yatırmasını önerdi ve bu sayede hat sahiplerinin de mağdur olmayacağını söyledi. Eryılmaz, “Bu miktarı Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılayamaz mı?” diye sordu.

 

HUKUKA UYGUN MU BAKALIM

Belediye otobüslerinde sosyal yardım amacıyla uygulanan  ‘41 kartı’ örnek gösteren Eryılmaz’ın önergesi ile ilgili Başkan Vekili Özak, “Hukuka uygun mu bir bakalım” cevabını verdi. Özak, “Bizim 41 Kart uygulamamız yıllardır devam ediyor. Bu bir yardım projesidir. Bunun özel halk otobüslerinde de uygulanması hukuken mümkün müdür, bununla ilgili çalışma yapılmalı” diyerek sonrasında Vahit Eryılmaz’a sonucun bildirilmesini istedi.

 

ADALETSİZLİK SÖZ KONUSU

65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması hakkında konuşan Hüseyin Yılmaz, “Bir adaletsizlik var. Emeklilerin kartlarına belli bir kota konulabilir. Minibüsçülerin de zararını karşılayacak çözüm yoluna bakılmalı. Belediye otobüslerini devlet karşılıyor” dedi. Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakın da, şu an için bir çalışma yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

 

HALKA ZARAR VERECEK

Öte yandan CHP’li Hüseyin Yılmaz, Derince Limanı’nın özelleştirilmesiyle ilgili olarak da önerge sundu. İhalenin çevresel etkilerine bakmak gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Bizi ilgilendiren yönü özelleştirme sonucunda yapılacak işlemlerin Kocaeli halkına ve çevreye ne kadar zarar vereceğidir. İhaleyi kazanan firma limanı büyütmek için deniz dolgusu yapacak. 5 milyon metreküp kaya taşı ile doldurulacağı ileri sürülüyor. Karaosmanoğlu’nun da farklı düşünmediğini geçmişi hatırlayınca anlıyoruz. Denizin doldurulmasını istemezseniz belediye olarak yaptırımlarınız nasıl olacak?” dedi.

 

LİMAN KAN KAYBEDİYORDU

Derince Limanı hakkında konuşan Zekeriya Özak, “Derince Limanı’nın potansiyeli büyük. Ancak burası uzun yıllardır rasyonel bir şekilde kullanılmamış ve kan kaybetmeye başladı. Özelleştirme ihalesi yapıldı. Karaosmanoğlu dün ne ise bugün de aynı düşüncededir. Bizim hukuk dışında herhangi bir şeye müsaade etmemiz söz konusu değil. Yetkilerimiz dahilinde dolgu gibi bir düşüncemiz yok” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat