Özdilek

Güncel

Evlenmek İçin Evrak Taşımaya Son

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Evlendirme birimi elektronik sisteme geçti.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Evlendirme Birimi Sorumlusu Fikri Sever,yaptığı açıklama ile elektronik sistem sayesinde birçok bürokratik engelin ortadan kalktığını belirterek “Nüfus kayıt sistemi ve adres paylaşım sistemini kullanmaya başladık.Sınırlarımız içerisinde köylerimiz dahil olmak üzere evlenmek isteyenlerin Evlendirme Birimimize gelmeleri gerekecek.

Evlenecek olan vatandaşlarımızın fotoğraflı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanları, 6’şar adet vesikalık fotoğraf ile müracaat etmeleri ve gelirken yanlarında Verem Savaş Dispanserinden akciğer filmi ile Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezinde kan vererek raporlarını getirmeleri yeterli olacak . Evlenme dosyası, dosyada bulunması gereken evlenme beyannameleri, nüfus kayıt örnekleri, sağlık raporları ve nüfus cüzdan örnekleri belediyemizin personelleri tarafından doldurulmaktadır.

Böylelikle nikah işlemlerinin tamamlanmış olacağını belirten Fikri Sever: “İzmit Belediyesi’nde evlenmek kolay, kırtasiyeciden dosya almak yok, dosyayı doldurmak yok, Nüfus Müdürlüğünden kayıt almak yok, muhtarlıklardan ikamet ve nüfus cüzdan örneği almak gibi birçok bürokratik işlemlerle de uğraşılmıyor. Yeni uygulama ile evlilik işlemleri kolaylaştı.” Açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat