Özdilek

Güncel

EVLİLİK OKULU, BOŞANMALARI ÖNLEYECEK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, yeni dönemde ki vizyon projelerinden olan Evlilik Okulu’nu düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı.

17 Şubat 2015 Saat: 17:34
EVLİLİK OKULU, BOŞANMALARI ÖNLEYECEK
EVLİLİK OKULU, BOŞANMALARI ÖNLEYECEK

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan okulda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Doğan “Evlilik okuluna gelen çiftlere evlilik iletişimi, aile ve sağlık, aile hukuku konularında eğitimler veriliyor.

Cumartesi günleri 17.00- 20.00 saatleri arasındaki eğitimleri psikolog ve aile danışmanı tarafından verilmekte olup şimdiye kadar 30 çiftimiz eğitime katılarak sertifikalarını aldılar” dedi.

 

DAHA MUTLU OLASINIZ DİYE

 

“Daha Mutlu Olasınız Diye” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Doğan "karı-koca ilişkisinin de sağlıklı zeminlerde olması lazım. Özellikle ataerkil aile yapısından çekirdek aileye geçişte, çalışan kadın, çalışan erkek, bazen çok küçük problemlerin büyümesine ve ayrılıklara yol açıyor. Okulda aile içi iletişim, kriz yönetimi, empati, aile içinde sağlık, anne-baba olma konusunda bilgilendirme yapılıyor, mutlu olmanın yolları öğretiliyor" şeklinde konuştu.

 

BOŞANMALARI ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYORUZ


İzmit Belediyesi’nin Türkiye ve Avrupa’da örnek olacak bir projeyi hayata geçirdiğini  ifade eden Doğan, Türk milletinin gücünü aile bağlarından aldığının altını çizdi. Boşanma oranının her geçen gün arttığına da dikkat çeken Başkan Doğan, “bugün ülkemizde boşanmaların hızla arttığını görüyoruz. Kocaeli'nde de boşanmalar Türkiye ortalamasının üzerinde. Faaliyete geçirdiğimiz okul sayesinde karı koca adaylarının gelecekte mutlu olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. 

 

BU MİLLİ PROJEDİR

 

Eğitime katılanların nikâhlarını özellikle kendisinin kıyacağını belirten Doğan “Bu milli bir projedir. Mutlu ailelerle mutlu bir mahalle, mutlu bir şehir mutlu mahallelerle, ülke mutlu şehirlerle olur. Biz, buraya ilginin yüksek olacağını düşünüyor ve herkese örnek alınacağına inanıyorum” şeklinde görüşlerini dile getirdi.  

 

AİLE DANIŞMA MERKEZİ GELİYOR


Evlilik Okuluna evli çiftlerin de büyük ilgi gösterdiği ve eğitim için taleplerde bulunduklarını belirten Başkan Doğan, “burası evlilik öncesi bir okul. İkinci kademe ise evli çiftlerin destek aldığı aile destek merkezi olacak. Burada psikolog, sosyolog ve aile danışmanı çalışacak. Burada evli çiftlerin varsa çözülmesi gereken konuları onlara yardımcı olacağız. Amacımız boşanmaları azaltmak, daha mutlu bireyler oluşmasını sağlamaktır” dedi. 

 

ÇİFTLER ÇOK MEMNUN

 

Nikâh günü almak için gittiklerinde okuldan haberdar olduklarını ve merakla okula kayıt yaptırdıklarını belirten Muhammet Samet Aktaş ve Sultan Yılmaztekin çifti de “ önümüze herhangi bir problem çıkabilir, huzursuzluk olabilir. Aksaklıklar gelebilir. Onların üstesinden gelebilmek için okula katıldık. Okulumuz bize çok şey kattı” diyerek İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a kendilerine böyle bir fırsatı verdikleri için teşekkür ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat