Özdilek

Güncel

FERHAN ŞENSOY “DEDESİ KENAN EVREN, BABASI TAYYİP ERDOĞAN OLAN 12 EYLÜL ANAYASASINA HAYIR”

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy, yaptığı açıklamada, hiçbir öneriyi dinlemeyen, yüksek yargıyı ele geçirmeyi hedefleyen ve hedefine ulaşmak için zamanında destek verdikleri 12 Eylül darbesinin mağdurlarının arkasına sığınarak timsah gözyaşı dökenlerin gerçek yüzünü ve niyetini artık geçmişte AKP’ye destek vermiş olan yurttaşların büyük bölümünün anladığını söyleyerek, “Dedesi Kenan Evren, babası Tayip Erdoğan olan 12 Eylül Anayasasına Hayır” dedi.

 

 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK                                                                                 

   Anayasa değişiklik paketine ilişkin 12 Eylül`de yapılacak referandumda resmi internet sitesinden anket yapan AKP’nin, “HAYIR” oranının yüzde 82`ye ulaşması sonucu anketi yayından kaldırmasını değerlendiren CHP Kocaeli İl Başkanı Ferhan Şensoy, “Bu durum tipik bir AKP uyanıklığından başka bir şey değildir. Panik halindeki AKP’liler her zaman olduğu gibi yine başkalarını suçlamakla telaşlarına kılıf yaratmaya çalışmaktadırlar. Ancak, korkunun ecele faydası yoktur. Halkımız sonunda AKP’nin ülkemize verdiği zararların bilincine varmış ve önce önümüzdeki halkoylamasında, ardından da genel seçimde gereğini yapacağının işaretlerini vermeye başlamıştır. Halkoylamasındaki “HAYIR” oyları sadece Anayasa değişikliğindeki aldatmacalara değil, aynı zamanda AKP’ye de “HAYIR” anlamı taşıyacak bir güven oylaması niteliği taşımaktadır” dedi.

HALKIMIZA KÜLFET GETİRMİŞTİR

AKP döneminde özelleştirilen SEDAŞ hakkında konuşan Şensoy, SEDAŞ’ın vatandaşı çileden çıkardığını ve bu kurumu özelleştiren AKP’nin dahi SEDAŞ’tan şikayetçi olduğunu belirterek “Tüm stratejik değerlerimizin özelleştirilmesinin yanlışlığını zamanında dile getirmiştik. Bu tür özelleştirmelerde kamu yararı olamayacağını, aksine halkımıza yeni külfetler getireceğini anlatmaya çalıştık. Ancak, görüyoruz ki AKP’nin inatçılığı ile özelleştirilen ulusal değerdeki stratejik kurumlar, giderek zaten yaşam koşulları sıkıntı içinde geçen yurttaşlarımızın ekonomik sıkıntılarını daha da arttıran bir yönetim anlayışlarına terk edilmiştir. Özelleştirilen kurumlardaki iş sahibi yurttaşlarımızın kapı önüne konması ve AKP yandaş ve yakınlarının partizanca açılan kadrolara yerleştirilmesine son örnek İZGAZ’dır. SEDAŞ ise ayrı bir çelişkidir. Alt yapıyı yenilemeyen, hizmeti aksatan ve dar gelirli yurttaşlarımıza karşı müsamahasız davranan SEDAŞ sonunda AKP’ye de cezayı yazmış ve Kartepe İlçe Örgütü’nün elektriğini 100 TL tutarındaki borcu nedeniyle kesmiştir. Başka söze gerek var mı? ” şeklinde konuştu.

 

İNSANLAR BUNALIMA SÜRÜKLENMEKTE

Son günlerde artan işçi çıkarılması konusunda AKP’nin ülkemizde olduğu gibi kentimizde de istihdama yönelik iş alanları açma çabası içinde olmadığını, aksine işinde gücünde olan, çocuk okutan, gelirine güvenip borca giren ve ödeme planlarını yapan iş sahibi yurttaşların önemli bir bölümünün işlerinden edildiğini ve bunalıma sürüklendiğini ifade etti. “İZGAZ’dan başka Kartepe ilçesindeki DEVA ile Çayırova ilçesindeki ÇELMER işyerindeki işten atılmalar, yaşadığımız son örneklerdir. BİZİMKÖY Projesi ise çok ayrı özelliği olan bir projedir. Özürlü yurttaşlarımızın üretime katılmasını ve böylece bütçelerine kısmi katkılar sağlamasını hedefleyen proje kapsamında çalışan özürlü 20 civarında özürlü yurttaşımızın KSO yönetimince iş akitlerinin feshedilmesine yönelik uygulama da vicdanlarımızı iki kez sızlatmıştır. CHP iktidarında işsizlik sorununun çözümünün sağlanması politikalarımızın yanında iş güvenliği ve sendikal haklar konularında da emekten yana ve çalışanların menfaatlerinin korunması temel hedefimiz olacaktır” diyen Şensoy, ayrıca kadınlar, çocuklar, yaşlılar, emekliler ve özürlü yurttaşların yaşam standartlarını ve güvencelerini gözetecek tek partinin CHP olduğunu söyledi.

 

 

 

DEDESİ KENAN EVREN, BABASI YATTİP ERDOĞAN

12 Eylül günü gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği ile ilgili halkoylamasıyla ilgili çalışmalarında geldikleri noktayı çok olumlu bulduğunu belirten Şensoy, “İlçe örgütlerimizle birlikte her ilçemiz için planladığımız propaganda programını uygulamaya koyduk ve görmekteyiz ki halkımız AKP’ye karşı eline geçen bu fırsatı “HAYIR” oylarıyla çok iyi değerlendirme kararında. Hiçbir öneriyi dinlemeyen, yüksek yargıyı ele geçirmeyi hedefleyen ve hedefine ulaşmak için zamanında destek verdikleri 12 Eylül darbesinin mağdurlarının arkasına sığınarak timsah gözyaşı dökenlerin gerçek yüzünü ve niyetini artık geçmişte AKP’ye destek vermiş olan yurttaşlarımızın bile büyük bölümü anlamış bulunmaktadır. Biz de CHP olarak tüm kentimizdeki tüm yurttaşlarımıza mutlaka ulaşmayı hedefleyerek AKP Anayasası’nın geleceğimizi nasıl karartan bir Anayasa olacağı gerçeğini anlatacağız. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde görülmeyen, farklı konulardaki maddelerin tek bir seçenekle yanıtlanmak zorunluluğunda bırakılması saçmalığını da iyi işleyeceğiz. AKP’nin sadece bu uyanıklığı bile önemli bir “HAYIR” gerekçesidir. Asıl hedef olan Anayasa Mahkemesi ile Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu gibi iki çok önemli anayasal yüksek yargı organımızı AKP’lileştirmek gibi çirkin niyetlerini örtbas etmeye çalıştıkları için süsleme gereği duydukları çeşitli hak ve özgürlükler ile ilgili maddeler, CHP iktidarında parlamentodan çok daha ileri hak ve özgürlükleri kapsayacak şekilde çıkartılacak maddelerdir. Sonuç olarak AKP amacına ulaşamayacak ve kendi kazdığı kuyuya düşecektir. Halkımızın bu bilinçte olduğuna inancımız tamdır. Dedesi Kenan Evren, babası Tayyip Erdoğan olan 12 Eylül Anayasasına ‘Hayır’ diyoruz” şeklinde ifade etti.

 

AKP MANTIĞI SADAKA KÜLTÜRÜNE DAYANMAKTA

Halka kömür ve erzak dağıtarak oy avcılığı yapan AKP’nin referandumla ilgili toplantıda bile kendilerini dinletmek için dondurma dağıttığını dile getiren Şensoy, “AKP’nin önceki seçimler öncesinde yaşanan tabloları tekrarlanacağını tahmin ediyoruz. Çünkü, AKP mantığı sadaka kültürüne dayanmaktadır. İnsanlara ‘balık yemesini değil, balık tutmasını öğreten’ bir anlayışa uzak olanlar için söylenmiş bir söz vardır: ‘Herkesi bazen kandırabilirsiniz; bazı insanları her zaman kandırabilirsiniz ancak herkesi her zaman kandıramazsınız.’ Halkımızı dondurmalarla, gıda kolileriyle, buzdolaplarıyla kandıramayacak, oyunu ipotek altına alamayacaksınız” dedi.

 

AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA SANIR

Geçtiğimiz günlerde kentimize gelen Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın “Referandumda CHP ve MHP’liler de Evet diyecek’ sözlerini eleştiren Şensoy, “Başmüzakerecenin bu hayali için söylenecek tek bir söz vardır: Aç tavuk kendini darı ambarında sanır! Bu zatın bilmediği şeyler değildir ama oy için konuları saptırmalarının ölçüsü olmayan bir anlayışa sahip ekibin temsilcisidir. 12 Eylül 1982 Anayasası bugüne kadar 17 kez değiştirildi. İlk halinden eser kalmadı. AKP Anayasası’ndaki değişikler, 2001 yılındaki uyum süreci amaçlı ve oldukça kapsamlı değişikliklerin çok daha gerisindedir. Kaldı ki; 12 Eylül Anayasası askeri darbe sonrası hazırlanan ve yürürlüğe giren bir darbe anayasasıdır, ancak 12 Eylül 2010 AKP Anayasası da kelimenin tam anlamıyla bir sivil darbe Anayasasıdır. Böylesine bir sivil dikta Anayasasıyla AB ile ilişkilerimiz gelişse ne olur, gelişmese ne olur? AB ile ilişkilerimizin her koşulda diğer AB ülkeleriyle üyelik süreçlerinde olduğu gibi eşit ve onurlu bir gelişme biçiminde gerçekleşmesini bekleriz ve bu da ancak tüm toplum kesimlerinin en geniş uzlaşmasıyla hazırlanacak ve gerçekten halkımızın sorunlarını çözecek, yaşam kalitesini yükseltecek demokratik bir Anayasa ile mümkün olacaktır. Böyle bir Anayasa da ancak CHP iktidarında yaşam bulabilecektir” diye konuştu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat