İGF

Financial Times, başarılı Türk şirketlerini yazdı

Financial Times gazetesi, Türkiye'deki start-up’ların son yıllardaki başarısını yazdı. ‘Türkiye nasıl Avrupa teknolojisinin yıldızı oldu’ başlıklı haberde, "Online perakendecilikte bu yılın en sıcak yeni fikri Silikon Vadisi'nde d

13 Ağustos 2021 Saat: 18:05
Financial Times, başarılı Türk şirketlerini yazdı
Financial Times, başarılı Türk şirketlerini yazdı

Financial Times gazetesi, Türkiye'deki start-up’ların son yıllardaki başarısını yazdı. ‘Türkiye nasıl Avrupa teknolojisinin yıldızı oldu’ başlıklı haberde, "Online perakendecilikte bu yılın en sıcak yeni fikri Silikon Vadisi'nde değil, İstanbul'da başladı." denildi.

Yazıda, teknoloji yatırımcılarının, sadece 10 dakikada market alışverişi yapan girişimlere milyarlarca dolar yatırım yaptığı ve öncüsünün de 7.5 milyar dolar değeri olan Getir şirketi olduğu belirtildi.

Haberde, Getir'in kurucu ortağı Nazım Salur'un, yeterli finansmanı olmadığından dolayı denizaşırı ülkelere açılma hedeflerini neredeyse üç yıl ertelelediği kaydedildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: Getir'in geçen yılki serveti, Türkiye'nin teknoloji endüstrisindeki büyük bir değişimin parçası. Geçen yazdan bu yana, e-ticaret platformları Trendyol ve Hepsiburada ile oyun geliştiricileri Peak Games ve Dream Games de dahil olmak üzere önemli sayıda Türk teknoloji şirketi 1 milyar dolar değerlemeyi aştı.

İstanbul'un ‘gerçek bir uluslararası şehir’ olduğu göz önüne alındığında teknoloji alanında daha fazla başarı elde edememesine şaşırdığını belirten Salur, "Büyük şirketler en az 10 yılda kurulur. İlk 10 yıl sizin ilk eğitiminizdir. 20 yıllık bir süreyi göz önünde bulundurun." dedi.

Geçen ay Nasdaq'ta yapılan halka arzın ardından sonra şu anda 4,4 milyar dolar değerindeki Hepsiburada'nın kurucusu Hanzade Doğan, "Türkiye e-ticaret pazarı bir dönüm noktasında" ifadesini kullandı.

Ayrıca Türk yatırıcımlarla ilgili şu ifadelere yer verildi: Türkiye'deki e-ticaret yayılımı üç yıl önce yüzde 3,5'ten bugün yüzde 10'a yükseldiği tahmin ediliyor. Bunun arkasındaki nedenlerden biri, pandeminin etkisiyle dünya genelinde çevrimiçi perakendenin aşırı büyümesi.

COVID-19'un piyasada büyük değişimlere neden olduğunu belirten General Atlantic'in genel müdürü Melis Kahya Akar, “Türk şirketlerinin daha küresel düşünmeye başlaması için artık tüm parçalar yerine oturdu.” dedi.

Şu anda 16,5 milyar dolar değerinde ve çoğunluğu Alibaba'ya ait olan Trendyol, gıda dağıtımı alanına genişlemeden önce 2010 yılında çevrimiçi bir moda perakendecisi olarak işe başladı.

Türkiye'nin Amazon'a cevabı olarak görülen Hepsiburada 2000 yılında kuruldu ve yatırım almadan büyük ölçüde kendi kendini finanse etti.

 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat