Özdilek

Güncel

Fotoğrafçılar Bursa’da

Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü üyelerinin bu ayki durağı Bursa oldu

28 Nisan 2015 Saat: 17:29
Fotoğrafçılar Bursa’da
Fotoğrafçılar Bursa’da

Her ay farklı bir etkinliğe imza atan Kocaeli Kent Konseyi Fotoğraf Kulübü üyelerinin bu ayki durağı Bursa oldu. Kulüp üyeleri tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa’da unutulmaz bir gün geçirdi.Gezi hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Nurşah Şahin, “Kulüp olarak her ay farklı bir etkinlik düzenliyoruz. Bu ay bizim için yoğun ve yorucu oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Uluslararası İnterteks fuarında çocuk temalı fotoğraf sergisi düzenledik. 1 ay boyunca devam eden temel fotoğraf eğitiminin ardından uygulama gezisi düzenlemeye karar verdik. Arkadaşlarımızla aldığımız ortak kararla Bursa’ya gittik” dedi.

 

BURSA ULU CAMİİ
Günü dolu dolu yaşamak için sabah 5:30’da yola çıktıklarını söyleyen Şahin, “ilk durağımız Bursa’da ilk dönem Osmanlı mimarisinin önemli örnekleri arasında yer alan bir tarihi yapı olan Yeşil Camii oldu. Ardından 15.yüzyılda, Sultan Mehmed Çelebi’nin hükümdarlığı sırasında, Yıldırım Bayezid’in kızı Hundi Fatma Hatun tarafından kocası Emir Sultan adına yaptırılan Emir Sultan Camii ve Külliyesi’ni gezdik. Bir sonraki durağımız ise Bursa Ulu Camii… Bursa’nın ruhuna dokunmak, onu tam anlamıyla yaşamak ve hissetmek istiyorsanız eğer mutlaka ziyaret etmelisiniz” şeklinde konuştu.

 

GÖLYAZIDA GÜNBATIMI
Bursa’da öğlen yemeği yedikten sonra Gölyazı’ya gittiklerini söyleyen Şahin, “Bursa – İzmir yolu üzerinde Uluabat (Apollont) gölü kıyısında yer alan Gölyazı’ya gittik. Gölyazı öylesine fotoğrafik bir yer ki; içine göl üzerinde sessizce süzülen kayıkları da sığdırabileceğiniz en güzel günbatımı manzaralarını, uzun yolculuklarında burayı seçmiş çeşit çeşit balıkçıl kuşlarını, ekmeğini gölden kazanan emekçi balıkçıları, balığa doymuş tombul kedileri ve yüzünden gülümseme eksik olmayan sıcacık insanını eşsiz fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirebilirsiniz. Gölyazı sokaklarında yürüyüş yaparken tarihi yapılar adeta geçmiş yıllara götürüyor. Sokakta yürürken ağlarını onaran balıkçılar, Gölyazı’nın simgesi olan leylekler eşlik ediyor. Uzun süre dolaştıktan sonra günbatımı saatinin yaklaşması ile çay bahçesinde küçük bir mola verdik. Gün batımı fotoğraflarını da çektikten sonra günün yorgunluğuyla ve çektiğimiz muhteşem karelerle tekrar geri döndük” diyerek sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat