Özdilek

Güncel

Fuardaki iş yerleri cep yaktı

Kocaeli Fuarı’nda içerisinde yer alan iş yerlerinin kiraya verildiği ihalede fiyatlar cep yaktı. Talipliler, komisyona fiyatlar sebebiyle gösterdikleri tepkilerle kimi zaman ter döktürdü

29 Nisan 2015 Saat: 15:10
Fuardaki iş yerleri cep yaktı
Fuardaki iş yerleri cep yaktı

Kocaeli Fuarı içerisinde yer alan 107 iş yerlerinden 50 tanesinin kiralama ihalesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Fuar Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’na ihale edilmesi devredilen iş yerlerinin fiyatları cep yaktı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın’ın komisyon başkanlığını üstlendiği ihalede en yüksek teklifi 3 No’lu Büfe için Sinan Düden adın kardeşi Murat Düden 50 bin 500 TL ile verdi. 3 yıllığına kiralanan iş yerlerinden 19 tanesi için ise talipli çıkmadı. Talipliler tekliflerini 1 yıllık kira bedeli olarak sundu. 1 yıllık verilen kiraların tekliflerinin, diğer yıllarda tefe-tüfe oranına göre arttırılacağı duyuruldu. Bazı iş yerleri ise sezonluk olarak kiraya verildi. Açık arttırma usulüyle yapılan ihalede bazı iş yerleri için birden fazla talipli çıktığı için kapalı zarf usulüyle teklifler alındı.

 

YÜKSEK BEDEL GERİ ÇEKTİRDİ
Mayıs ayından itibaren işletmeye başlatılacak olan iş yerlerinin ihalesinde talipliler, fiyatların artmasından ve kdv eklenmesinden şikayetçi oldu. Bazı talipliler, muammen bedeli yüksek buldukları için ihaleden çekildiklerini duyurdu. Göl Kenarı’nda yer alan 2 No’lu Pişmaniye Yeri’ni yaklaşık 5 yıldır işleten Kar Pişmaniye temsilcisi Yaşar Üçcan, bu kez ihaleye oğlu Uğur Üçcan’ı soktu. Aynı yer için talipli olan Recep Kuyrukluyıldız’ın daha yüksek teklif vermesine ve Fuar Müdürlüğü’nden ihale edilme sürecinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek kiraların arttırılmasına sinirlenen Yaşar Üçcan encümen salonuna girdi. Oğluna ‘ihaleden çekil’ sözleriyle ikazda bulunan ve komisyona yapılan zamlardan dolayı isyan eden baba Üçcan salondan çıkartıldı.

 

BABANIN FERYADI
Baba Üçcan, “Ben oraya yıllarca emek verdim. O binayı yeniledim, bir sürü masraf ettim. Şimdi başka bir talipli gelip daha yüksek teklif veriyor. Bu benim canımı acıtıyor” sözleriyle duruma olan tepkisini dile getirdi. Açık arttırma usulünde eşitlik sağlayan Kuyrukluyıldız ve Üçcan, baba Üçcan’ın müdahalesinin ardından kapalı zarf usülüyle tekliflerini sundu. Komisyonun muammen bedelini 8 bin TL olarak açıkladığı pişmaniye satış yeri için Recep Kuyrukluyıldız 12 bin TL, Uğur Üçcan ise 10 bin TL teklif verdi. Kuyrukluyıldız’ın yeni dönemde işleteceği pişmaniye yerine uzun yıllar emek veren ancak ihaleyi kaybeden Üçcan ailesi salondan ayrıldı.

 

4 BİN TL ZARAR ETTİM
Fiyatların yükselmesine bir tepki de ilimizin tanınmış iş adamlarından Can Pişmaniye’nin sahibi Yaşar Can’dan geldi. Baba mesleği olan pişmaniyeciliği dünya genelinde marka haline getirdiklerini hatırlatan Yaşar Can, “Eskiden fuarda ürettiklerimizi yaşanan yoğun ilgi sebebiyle, dışarıda satamıyorduk. Ancak şimdi fuarda hiç satış yapamıyoruz. Fuar hiç hareketli değil. Geçtiğimiz yıl ben 4 bin TL zarar ettim. Ancak babam bana fuar içerisinden çıkma diye söz verdirttiği için yine ihaleye giriyorum. Bu sebeple en cüzi şekilde fiyat teklifini arttıracağım” diye konuştu. Muammen bedeli 5 bin 500 TL olan pişmaniye yeri için Yaşar Can 5 bin 600 TL teklif verdi.

 

KİRALANAN YER EN YÜKSEK TEKLİF SUNAN VERİLEN TEKLİF
5. Kapı Karşısı 4 No’lu Büfe Mehmet Emin Soydabaş 14 bin 500 TL + KDV
2. Kapı Yanı 3 No’lu Büfe Sidar Dünen 50 bin 500 TL + KDV
Trafik Şube Karşısı 1 No’lu Büfe Sidar Dünen 42 bin 100 TL + KDV
2 No’lu İtalyan Dondurma Yaşar Sarı 4 bin 50 TL + KDV
1 No’lu Dövme Dondurma Bilal Yılancı 16 bin 100 TL + KDV
3 No’lu Dondurma Bilal Yılancı 19 bin 100 TL + KDV
4 No’lu Dondurma Bilal Yılancı 21 bin 100 TL + KDV
2 No’lu Fabrika Dondurma İsmail Beşen 16 bin 500 TL + KDV
1 No’lu Deniz Bisikleti Yeri Seydo Sarman 45 bin TL + KDV
2 No’lu Deniz Bisikleti Yeri Ersin Yılmaz 17 bin TL + KDV
3 No’lu Deniz Bisikleti Yeri Seydo Sarman 40 bin TL + KDV
Simit Satış Yeri Sidar Dünen 4 bin 100 TL + KDV
1 No’lu Köfte Satış Yeri Abdülbaki Doğan bin 100 TL + KDV
2. Kapı Yanı 1 No’lu WC Hülya Sürek bin 10 TL + KDV
Altıgen Çarşı 1 No’lu Çay Bahçesi Erdoğan Göçer 7 bin 550 TL + KDV
Sanat Sokağı 2 No’lu Çay Bahçesi Necla Çetinbağ 6 bin 25 TL + KDV
3 No’lu Çay Bahçesi İlhan Yener 4 bin 50 TL + KDV
4 No’lu Çay Bahçesi Sebahattin Civelek 10 bin 10 TL + KDV
Göl Kenarı 1 No’lu Fotoğrafçı İbrahim Ülker 7 bin 500 TL + KDV
Sanat Sokağı 1 No’lu Sinema Emine Ustaoğlu 17 bin 700 TL + KDV
Göl Kenarı 2 No’lu Pişmaniye Recep Kuyrukluyıldız 12 bin 500 TL + KDV
1 No’lu Pişmaniye Yeri Yaşar Can 5 bin 600 TL + KDV
1 No’lu Paintball Yeri Erdem Çakır 12 bin 10 TL + KDV
1 No’lu Trambolin Ümit Çalık 11 bin 600 TL + KDV
1 No’lu Hediyelik Bijuteri Büşra Şahin 16 bin TL + KDV
1 No’lu Kitap Hac Malzeme Satış Yeri Aziz Teber 12 bin 500 TL + KDV
1 No’lu Tüketim Malzemesi Satış Yeri Emine Aksoysal 3 bin 260 TL + KDV

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat