Özdilek

Güncel

G-20 Zirvesi Gebze'de başladı

Kasım 2015’te Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Türkiye liderliğinde Antalya’da yapılacak olan G-20 Zirvesi öncesi Gebze’de ön toplantı özelliğinde bir konferans yapıldı. Toplantıya; Bakan Fikri Işık da katılım gösterdi

11 Nisan 2015 Saat: 17:00
G-20 Zirvesi Gebze'de başladı
G-20 Zirvesi Gebze'de başladı

Kasım ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Türkiye liderliğinde Antalya’da yapılacak olan G-20 Zirvesi öncesi, Gebze Belediyesi ev sahipliğinde birçok üniversiteden ve kurum kuruluştan akademisyenler, zirvenin ön toplantısı özelliği taşıyan “G-20 Dönem Başkanlığı’nda Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye” başlıklı konferansta bir araya geldi. Konferansa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, il protokol üyeleri, çevre illerden gelen akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılışını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bu konferansın sonunda, düşünceler bir sonuç bildirgesi haline getirilecek ve G-20 zirvesinde akademisyenler tarafından sunulacak” dedi. Sonrasında kürsüye gelen Bakan Fikri Işık ise 2002 yılında Türkiye’nin G-20’yi dahi konuşmazken, şimdi G-20’nin üyesi ve dönem başkanı olduğunu kaydetti. Işık, “Türkiye’nin G-20 üyesi olması Türkiye’nin bir başarısıdır. Ama Türkiye’nin G-20 üyesi olması hem Türkiye, hem de dünya için önemli bir şans ve fırsattır” ifadelerini kullandı.

Suriye konusuna da değinen Işık, “Biz baştan beri şunu ifade ettik. ‘Gelin serbest seçimlerin yapılmasını sağlayacak zemini oluşturalım ve serbest seçimler yapılsın.’ Eğer bu seçimlerin sonucunda Esad kazanırsa bizim başımızın üzerindedir. Bu serbest seçimlerin sonucunda kim iktidara gelirse orada biz yardımcı olalım, demokrasi kök salsın. Türkiye, İslam dünyasının bu noktada en önemli en güzel de örneğidir. Bakınız bir seçime hızla gidiyoruz. Hiç kimse Türkiye’nin geleceğine dair bir endişe taşımıyor. Niye? Eğer iktidar bir yanlış yaparsa halk sandıkta cezasını verir. İktidarlar doğru iş yaparsa da halk sandıkta gereken desteği vererek iktidarı devam ettirir” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat