Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) iş birliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle “Gaziantep Kaynak Verimliliği Merkezi” için protokol imzalandı.
GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Modeli ile yeni bir projenin tohumlarını attı. Su, hammadde, enerji gibi sınırlı doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve çevresel etkilerinin en aza indirilmesi, üretim maliyetlerini önemli derecede azaltılması için Büyükşehir Belediyesi ile Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında, İpekyolu Kalkınma Ajansı destekleriyle “Gaziantep Kaynak Verimliği Merkezi” nin kurulması için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda protokol töreni düzenlendi.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde planlanan merkez ile imalat sanayi başta olmak üzere bölgenin ihtiyaç duyduğu teknik, çevresel ve diğer hizmetlerin sağlanacağı, sürdürülebilir bir yapının oluşması, Gaziantep OSB’nin ve bölgede bulunan firmaların sürdürülebilirlik performansını iyileştirme hedefleniyor. Merkez daha az su tüketimi, enerji ve hammadde kullanımı, atıkların azaltılması, şehrin hava kalitesinin iyileşmesi ve iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında da Gazi şehre katkı sağlayacak. Yapı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Bankası işbirliğinde gerçekleştirilen Yeşil OSB çerçevesi ve uluslararası iyi uygulama örnekleri ile uyumlu olacak şekilde tasarlanacak.
YÜKSELEN DEĞER
Protokolde proje hakkında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapısından, sosyal belediyeciliğine, kültürel belediyeciliğinden şehir ekonomisine, organizenin her bir meselesinde ortak çalıştıklarını ifade ederek, en kuvvetli ortakları Cengiz Başkan ve ekibine teşekkür etti.
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, kaynak verimliliği son yıllarda tüm dünyada imalat sanayinde yükselen bir değer olduğunu söyleyerek, “Gaziantep OSB içerisinde bir kaynak verimliliği merkezinin kurulması ve bu merkezin OSB içerisinde faaliyet gösteren işletmelerimize temiz üretim, sürdürülebilir atık yönetimi, çevreye duyarlı ve iklimsel değişim ve dönüşümlere entegre üretim modellerinin insanlara aktarılması ve üretim sürecinde kullanılmasını amaçlıyoruz” dedi.