Özdilek

Güncel

‘Gaziler Günü kutlu olsun’

1 Ocak 1970 Saat: 02:33


 
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yayınladığı bir mesajla ülkemizin birliği ve bütünlüğü için gazi olmuş bütün kahramanların, Gaziler Gününü kutladı.
 


ŞEHİTLİK VE GAZİLİK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Atatürk’e gazilik unvanının verilişinin yıldönümünün aynı zamanda ‘Gaziler Günü’ olarak da kutlanması münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bütün gazileri kutladı. Başkan Karaosmanoğlu mesajında “Kültürümüzde ve inancımızda şehitlik ve gazilik çok önemli bir yere sahiptir. Her bir vatandaşımız bu onura kavuşmak gayesiyle vatanı, milleti, bayrağı, dini, soydaşları, kısacası kutsal değerleri için savaşır. Çünkü millî hasletimizde olan bu duyguların, Türk milleti için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.
 
KAHRAMANLIK ZAFERLERİNİ BORÇLUYUZ
Tarihimiz ‘kahramanlık zaferleriyle’ doludur. İşte bu zaferleri şehit ve gazilerimize borçluyuz. Düğüne gider gibi askere giden gençlerimizin; ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi’ düsturuyla yarattığı destanlar dünyaya timsal olmuştur. Destanlar yaratan şehit ve gazilerimizin her biri tek tek onur abidemizdir. Bugün, Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadelede kahramanca savaşmış, canını ortaya koymuş o kahramanları yâd ediyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat